Aanstaande zaterdag 18 maart volleyballen in vier leeftijdscategorieën 32 jongens- en 32 meisjesteams om het Nederlands kampioenschap. In vier sporthallen treden zaterdag de beste 64 jeugdteams van ons land aan voor de finales van de 70e editie van het NOJK.

Zoals ieder jaar wordt ook komende zaterdag de Jaap van Kasteel Trofee uitgereikt aan de best presterende vereniging overall. Sliedrecht Sport, Sudosa-Desto (Assen) en VV Alterno (Apeldoorn) maken met ieder zes NOJK-finaleteams grote kans op die bokaal.

Naast de beste teams gaat de NOJK-organisatie ook dit jaar weer op zoek naar de meest sportieve teams van de finaleronde. Ook wordt in elke finalehal de meest sportieve scheidsrechter gezocht. Beide verkiezingen zijn een uitvloeisel van de sportbrede ‘Week van het Sportplezier’, die liep tot en met 12 maart j.l.. Finalisten wordt gevraagd alle tegenstanders en scheidsrechters in de poulefase te beoordelen op diverse punten van sportiviteit. De grootste sportievelingen mogen ook rekenen op een leuke prijs.

Apeldoorn, Doetinchem, Lichtenvoorde en Wijchen
De oudste jeugd, de A-categorie, trekt aanstaande zaterdag ten strijde in Omnisport Apeldoorn. Klik hier voor een overzicht van de A-finalisten. De B-teams reizen de finaledag af naar Doetinchem, waar zij in het Topsportcentrum sportief zullen uitvechten wie zich het komende jaar Nederlands kampioen mag gaan noemen. De Hamalandhal in Lichtenvoorde, thuisbasis van Longa’59, ontvangt de 16 C-finalisten, de CMV-teams gaan voor de nationale titel in sportcentrum Arcus in Wijchen.

Klik hier voor een overzicht van de winnaars vanaf 1976.

De toegang is gratis, wees welkom in Apeldoorn, Doetinchem, Lichtenvoorde of Wijchen!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn