Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn vandaag gestart op de Porec Major in Kroatië. Op het internationale toptoernooi speelden ze vandaag twee pouleduels. Er werd vanmiddag gewonnen van Duitsland, maar later op de dag verloren de Oranje dames van Brazilië. Morgen starten ook de mannenteams in Porec.

In het zonovergoten Porec begonnen Meppelink en Van Iersel vandaag in poule E tegen het Duitse team Mersmann/Schneider. De Oranje dames moesten hard werken om de punten te pakken en sloegen in de slotfase van de eerste set toe: 21-18. Maar in de tweede set was het juist andersom en werd het 18-21. In de beslissend derde set wisten Meppelink en Van Iersel dankzij goed serveren de druk bij Duitsland te leggen en ze wonnen met 15-9.

Laat in de middag kwamen de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland weer in actie. Weer speelden ze een lange driesetter, nu werd die verloren. Het Braziliaanse team Fernanda/Josi wist met 21-16, 14-21 en 12-15 toe te slaan. Morgen spelen Meppelink en Van Iersel hun derde poulewedstrijd tegen het Amerikaanse duo Fendrick/Sweat.  

Ook voor de mannen van Beachvolleybal Team Nederland start morgen de poulefase van de Porec Major. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als tweede geplaatst en treffen in hun poule Oostenrijk, Brazilië en Slowakije. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn ingedeeld bij Canada, Italië en Polen.  

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn