Op de CEV Satellite in Vaduz hebben Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist het zilver gepakt. In de finale in Liechtenstein moesten de Oranje dames hun meerdere erkennen in het Tsjechische team Kolocova/ Kvapilova: 0-2. Morgen zijn Van Gestel en Van der Vlist om 15.30 uur bij het NK op het Scheveningse strand aanwezig voor het uitzwaaimoment van de vier Olympische teams.

Vanmiddag wonnen Van Gestel en Van der Vlist, die in Vaduz hun laatste voorbereidingstoernooi speelden voor de Olympische Spelen, in de halve finale nog overtuigend van het Zwitserse team Betschart/ Hüberli. Maar in de finale liep het niet helemaal zoals ze wilden. De eerste set tegen het Tsjechische team Kolocova/ Kvapilova was nog erg spannend, de teams gingen lang gelijk op. Maar in de cruciale slotfase maakten de Oranje dames het niet af en dat lukte de tegenstander wel: 21-23.

In de tweede set liep het niet bij de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland. Ze wisten niet lekker in de side-out te komen en daar profiteerde Tsjechië optimaal van. Die gingen steeds sterker spelen en wisten hun voorsprong flink uit te bouwen door veel druk op Oranje te leggen. De set ging dan ook dik naar de Tsjechen met 13-21. Van Gestel en Van der Vlist besloten het toernooi in Liechtenstein met de zilveren medaille.  

Morgen zijn ze om 15.30 uur aanwezig bij het uitzwaaimoment in het The Hague Beach Stadium voor de vier Olympische BTN-teams. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn