Facebook VollebalTv Twitter

NOC*NSF en Olympisch stadion lanceren lespakket ‘London 2012’

17 januari 2012 - Vanaf vandaag staat het Olympisch lespakket ‘London2012’ online op de website van NOC*NSF. Het digitale lespakket is erop gericht basisschoolleerlingen op een educatieve en enthousiaste manier teinformeren over de Olympische Spelen in het algemeen en de Olympische Spelen2012 inLonden in het bijzonder.

Al jaren ontwikkelenNOC*NSF en het Olympisch Stadion samen lespakketten in het kader van de Olympische Spelen. Fabienne van Leeuwen, projectleider Olympische Educatie: ‘Wij vinden het belangrijk de basisschoolleerlingen iets mee te geven over de Olympische Spelen, het grootste sportevenement ter wereld. Niet alleen door achtergrondinformatie te geven, maar vooral door de leerlingen uit te dagen iets te vinden over de Olympische Spelen én over zichzelf. Daarom staan in het lespakket ‘London2012’ de drie kernwaarden excelleren, respect en vriendschap, oftewel IK – JIJ - WIJ, centraal. Kernwaarden die bovendien goed inpasbaar zijn in de kerndoelen die worden gesteld aan de docenten. Daarom verwachten wij dat dit lespakket een goede en vooral leuke aanvulling is op het lesmateriaal van de basisschooldocenten.’

Lespakket digitaal beschikbaar
Het lespakket ‘London 2012’is geschikt voor alle groepen in het basisonderwijs en is volledig digitaal en kosteloos beschikbaar via www.nocnsf.nl/educatie. London 2012 bevat diverse modulen die geschikt zijn voor de groepen 1 tot en met 4, voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8. De modulen voor de groepen 1 tot en met 4 bestaan uit kleurplaten, video’s en spelletjes. De groepen 5 tot en met 8 zullen voornamelijk te maken krijgen met sociaal-maatschappelijke vraagstukken en opdrachten die aansluiten op de vakken Engels, aardrijkskunde, geschiedenis en handvaardigheid.

Ook sportlessen van bonden beschikbaar
Veertien sportbonden hebben in samenwerking met het onderwijs passende sportlessen ontwikkeld voor het basisonderwijs. Deze sportlessen zijn nu voor het eerst in het Olympisch lespakket opgenomen en kunnen door docenten worden gebruikt tijdens de gymles. Zo kunnen via school kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met een groot aantal sporten en deze sporten ook echt beleven. Vooralsnog is een aantal Olympische sporten in het lespakket opgenomen, in de toekomst worden ook andere sporten aan het lespakket toegevoegd.

Advertentie

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Partner

Volleybal TV

8 landen toernooi

12 augustus

5/6 plaats jongens Jeugd OS 2010 Congo vs...

26 augustus

Voorronde meiden Jeugd OS Peru vs Japan

26 augustus

Finale Jeugd OS BEL vs USA

26 augustus

Halve finale jongens Jeugd OS Cuba vs Serbia

26 augustus

3/4 plaats jongens Jeugd OS 2010 RUS Vs SRB

26 augustus

Halve finale meiden Jeugd OS Peru vs Belgie

26 augustus

5/6 plaats meiden Jeugd OS 2010 Singapore...

26 augustus

3/4 plaats meiden Jeugd OS 2010 Peru vs Japan

26 augustus

Halve finale jongens Jeugd OS Argentina vs...

26 augustus

Voorronde wedstrijd Jeugd OS jongens Congo...

26 augustus

Compilatie EK<19

24 april

5-04-2009 Wedstrijd Nederland Polen

6 april
Terug Vooruit
Advertentie
Websdesign Privacy policyDisclaimer
Logo Nevobo

25,554 volleyballiefhebbers hebben al een account op volleybal.nl.

Terug naar boven