Het programma van Jeugd Oranje kent twee fasen: Pre Jeugd Oranje (14-15 jaar) en Jeugd Oranje (15-17 jaar). Het is een hybride en parttime programma. Hybride omdat het een combinatie betreft van volleybal (Papendal) en beachvolleybal (Den Haag). Parttime omdat de spelers in de winter volleyballen en in de zomer beachvolleyballen.

Programma Pre Jeugd Oranje beachvolleybal
Vanuit het RTC wordt de speler voor het Pre Jeugd programma geselecteerd. Het betreft het laatste RTC jaar meisjes u15 en jongens u16. In de zomer komen deze spelers naar Den Haag om in de maanden juni en juli deels in combinatie met school 1-2 dagen te trainen.

Programma Jeugd Oranje beachvolleybal
De spelers, doorgaans een groep van 6-8 spelers, van Jeugd Oranje zijn gedurende de maanden mei-augustus volledig met beachvolleybal bezig. Er wordt gemiddeld 2 dagen per week in Den Haag getraind, in de periode voor het NK beachvolleybal 3 tot 4 dagen. Naast de trainingen in Den Haag sluiten de spelers elders bij een beachvolleybal vereniging aan. De grootste uitdaging voor deze spelers is om geselecteerd te worden voor het jaarlijkse EK U18. Daarnaast kan Nederland deelnemen aan het 8 landentoernooi beachvolleybal van de Wevza (de West Europese zone van de CEV). Het betreft 2 teams per gender in de leeftijden U18 en/of U21.

Heren
Kees de Hoogh (17), Quinten Groenewold (16), Guus Boer (16), Thomas Sleurink (16), Luuk de Groot (15).

Dames
Kirsten Broring (20), Eline Peeters (19), Desy Poiesz (17), Lisa Luini (17), Rianne Hulst (14).

Trainers
Roland Rademaker (Heren)
Frank den Outenaar (Dames)

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×