Jeugd & Jong Oranje

Jong Oranje Beach

Jong Oranje Beachvolleybal omvat het beachvolleybal talentenopleidingsprogramma van de Nevobo. Het programma biedt de meest talentvolle volleybalatleten onder de 23 jaar een beachvolleybal opleidingstraject. In lijn met de missie van de senioren topteams is het doel van dit opleidingstraject het opleiden van volwaardige topsportatleten voor de internationale beachvolleybaltop.

Jong Oranje Beach biedt twee trajecten aan op het CTO Den Haag; het fulltime- en het parttime programma.

Fulltime programma:

Biedt een dagelijks programma in Den Haag. Het merendeel van de selectie woont intern of in de regio Den Haag. Zaalvolleybal is een additioneel onderdeel in het opleidingsprogramma. Het merendeel van de fulltime selectie speelt nog indoorvolleybal.

Fulltime selectieleden vertegenwoordigen Nederland op de titeltoernooien zoals jeugd EK's en WK's, nemen deel aan internationale competities, de nationale beachvolleybalcompetitie en het NK Jeugd. Voor deelname aan jeugd EK’s en WK’s geldt een separaat uitzendbeleid.

Parttime programma:

Biedt de mogelijkheid tot een combinatieprogramma (indoor -en beach, thuiswonend). De selectie parttime beachvolleyatleten hebben uiteenlopende redenen om te kiezen voor een parttime programma. Alle parttime selectieleden maken deel uit van een indoor volleybalteam en de bijbehorende competitie in de wintermaanden. In de zomer maken de parttime atleten deel uit van zowel Jong- als Jeugd Oranje afhankelijk van de ontwikkelingsfase en het prestatieniveau. Parttimers vertegenwoordigen Nederland op de titeltoernooien zoals jeugd EK's en WK's, nemen deel aan internationale competities, de nationale beachvolleybalcompetitie en het NK Jeugd. Voor deelname aan jeugd EK’s en WK’s geldt een separaat uitzendbeleid.

Selectiecriteria:

Atleten worden opgenomen in de Jong Oranje selectie indien er sprake is van top 8 wereld potentieel. Atleten worden geselecteerd op basis van doorstroom uit Jeugd Oranje, samenwerking met de nationale jeugdopleiding indoor te Papendal, scouting bij RTC indoor, NOJK en NK Jeugd Beach, nationale beach- en indoorcompetitie, of op aanmelding van coach, trainer of eigen initiatief.

Voor de internationale jeugdkampioenschappen en events geldt de uitzendregeling internationale jeugdtoernooien beachvolleybal 2020-2024.

Trainer Jong Oranje Beach:

- Roland Rademaker (jongens)

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×