Het DELA Beach Open is het eerste toernooi van de FIVB World Tour in 2018. De World Tour telt meer dan 20 toernooien op vijf continenten.

De beste spelers, de mooiste locaties
De FIVB Beach Volleyball World Tour is het belangrijkste internationale beachvolleybal circuit ter wereld met de beste spelers, de grootste toernooien, de mooiste stadions en de hoogste prijzengelden.

Het seizoen van de World Tour beperkt zich tegenwoordig niet meer tot de zomermaanden. Het hele jaar door wordt gespeeld op aansprekende locaties wereldwijd. Ook in 2018 worden toernooien gespeeld van Rio de Janeiro tot Rome, van Monaco tot Moskou en van Hamburg tot Den Haag.

In Den Haag geniet je van 3 t/m 7 januari van beachvolleybal van het hoogste niveau met topteams uit Brazilië, VS, Australië, Duitsland, Italië en natuurlijk Nederland.

Deelnemers mannen
Deelnemers vrouwen

Vier sterren toernooi

De World Tour is sinds 2017 opgedeeld in 1-star tot 5-star toernooien, met prijzengelden oplopend tot 800.000 dollar. Alle toernooien van de World Tour tellen mee voor de World Tour Final aan het eind van het seizoen. Bij toernooien van de World Tour worden punten verdeeld voor de officiële wereldranglijst die bepalend is voor kwalificatie voor het WK en de Olympische Spelen.

Het DELA Beach Open is een 4-star event met een 150.000 dollar prijzengeld bij zowel de mannen als de vrouwen.

FIVB World Tour ranking mannen
FIVB World Tour ranking vrouwen

Nederland beachvolleyballand
Nederland telt mee in beachvolleybalwereld. Zeker na de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Rio 2016 voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Een jaar eerder raakte heel Nederland in de ban van beachvolleybal tijdens het WK in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam.

Het WK Beachvolleybal 2015 ging de wereld over vanwege de bijzondere opzet met verschillende speelsteden en stadions op unieke locaties. Met het drijvende stadion op de Hofvijver, de uitverkochte stadions en vele breedtesportprogramma's liet het WK een blijvende indruk na. De FIVB riep het toernooi uit tot ‘het beste WK Beachvolleybal ooit georganiseerd.’

Terug naar HOME

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×