DELA Beach Open: 2-6 jan

FIVB World Tour

Het DELA Beach Open is het eerste toernooi van de FIVB World Tour in 2019. De World Tour telt meer dan 20 toernooien op vijf continenten.

De beste spelers, de mooiste locaties
De FIVB Beach Volleyball World Tour is het belangrijkste internationale beachvolleybal circuit ter wereld met de beste spelers, de grootste toernooien, de mooiste stadions en de hoogste prijzengelden.

Het seizoen van de World Tour beperkt zich tegenwoordig niet meer tot de zomermaanden. Het hele jaar door wordt gespeeld op aansprekende locaties wereldwijd. Ook in 2019 worden toernooien gespeeld van Rio de Janeiro tot Rome, van Monaco tot Moskou en van Hamburg tot Den Haag.

In Den Haag geniet je van 2 t/m 6 januari van beachvolleybal van het hoogste niveau met topteams uit Brazilië, VS, Australië, Duitsland, Italië en natuurlijk Nederland.

Vier sterren toernooi
De World Tour is sinds 2017 opgedeeld in 1-star tot 5-star toernooien, met prijzengelden oplopend tot 800.000 dollar. Alle toernooien van de World Tour tellen mee voor de World Tour Final aan het eind van het seizoen. Bij toernooien van de World Tour worden punten verdeeld voor de officiële wereldranglijst die bepalend is voor kwalificatie voor het WK en de Olympische Spelen.

FIVB World Tour ranking mannen
FIVB World Tour ranking vrouwen

Nederland beachvolleyballand
Nederland telt mee in de beachvolleybalwereld. Het spetterende EK Beachvolleybal 2018 met goede prestaties van de Nederlandse teams laat zien dat Nederland mee doet in de wereldtop. Ook de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Rio 2016 voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en het WK Beachvolleybal 2015 georganiseerd in Nederland dragen daar aan bij.

> Terug naar HOME <

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×