DELA EK Beachvolleybal

Apeldoorn DELA EK Beachvolleybal

Voor het eerst wordt het DELA EK Beachvolleybal gespeeld in verschillende speelsteden. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Apeldoorn mag zich de ‘volleybalhoofdstad’ van Nederland noemen. De stad telt gerenommeerde volleybalclubs en was in 2015 speelstad van zowel het WK Beachvolleybal als het EK Volleybal voor vrouwen. Namens Nederland zullen de teams Boehlé/Van de Velde en Stubbe/Van Iersel spelen in Apeldoorn tijdens de poulefase.

Net als tijdens het WK Beachvolleybal wordt voor het EK een stadion met 2000 zitplaatsen gebouwd op het Marktplein. De centrale locatie van het stadion zorgt ervoor dat niet alleen beachvolleybalfans hun weg naar de wedstrijden weten te vinden, maar ook wie nieuw is met de sport.

In Apeldoorn vindt op zondag 15 juli de officiële opening plaats om 18:30u, met aansluitend de eerste wedstrijd om 19:45u.

Programma
Zeven dagen beachvolleybal van het hoogste niveau. Bekijk hier het programma van Apeldoorn:

Speelschema Apeldoorn V2 760X500

Bekijk hier het speelschema van Apeldoorn

Route


Apeldoorn is een van de groenste steden in Nederland met veel sportieve inwoners. De stad heeft een bruisend stadshart met een groot aanbod winkels en gastvrije horeca. Wie de stad even wil ontvluchten, vindt natuurgebied de Hoge Veluwe op een steenworp afstand. Het gebied is populair bij toeristen, die het gebied bezoeken om te wandelen en te fietsen en genieten van de bossen en heidevelden.

Een populaire bezienswaardigheid in Apeldoorn is Paleis Het Loo. De Nederlandse Koninklijke familie heeft altijd nauwe banden gehad met de stad. Paleis Het Loo is het voormalige zomerresidentie van de Nederlandse Koninklijke familie.

Voor wie er met kinderen op uit wilt gaat, zijn de Apenheul en familiepretpark Julianatoren leuke highlights. Een dagje uit naar de Apenheul is een unieke ervaring, in het grote bos kan je oog in oog komen te staan met een van de wel honderden apen die door het bos slingeren! Het pretpark Julianatoren biedt kinderen tussen de twee en twaalf jaar ruim zestig leuke attracties. Het hele gezin is verzekerd van een leuke dag uit!

Naast alle bezienswaardigheden is Apeldoorn ook een echte evenementenstad. Zo sloten Apeldoornse inwoners het beachvolleybal in haar armen tijdens het WK Beachvolleybal 2015. Datzelfde jaar stond ook het EK Volleybal voor dames op de agenda. Met enige regelmaat geeft ook de nationale en internationale (baan)wielrentop acte de préséance. Natuurlijk met als hoogtepunt de winst van Tom Dumoulin tijdens de tijdrit van de Giro d’Italia in 2016. Daarnaast waren het WK Baanwielrennen in 2011 en 2018 grote successen. In 2017 zorgde 3FM Serious Request voor een geweldige sfeer in de stad.


> Terug naar HOME <

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×