DELA EK Beachvolleybal

Rotterdam DELA EK Beachvolleybal

Voor het eerst wordt het DELA EK Beachvolleybal gespeeld in verschillende speelsteden. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Rotterdam heeft beachvolleybal in het hart gesloten. De ‘city of sports’ was in 2015 een van de vier speelsteden van het WK Beachvolleybal en staat te popelen om in de zomer van 2018 de beste beachvolleyballers van Europa te ontvangen. De Nederlandse duo's Keizer/Meppelink en van der Ham/Vismans spelen hun poulewedstrijden in Rotterdam. 

Het EK stadion in Rotterdam komt op het Katendrechtse Hoofd voor het beroemde passagiersschip ss Rotterdam. De kade waaraan het vermaarde schip is aangemeerd, biedt alle ruimte voor een beachstadion voor 2000 toeschouwers, trainingsvelden en publieksactiviteiten. Het ss Rotterdam is bovendien de ideale locatie voor hospitality-mogelijkheden. Spelers zullen op het schip logeren en het mediacentrum wordt op het stoomschip gehuisvest. Er wordt zowel door de mannen als de vrouwen tot en met de kwartfinales in Rotterdam gespeeld.

Programma

Zes dagen beachvolleybal van het hoogste niveau. Bekijk hier het programma van Rotterdam:

Speelschema Rotterdam V5 760X500

Bekijk hier het speelschema van Rotterdam

Route
Adres SS Rotterdam: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam

De Maastunnel is tot en met de zomer van 2019 afgesloten van Noord naar Zuid. Houd bij bezoek aan het ss Rotterdam rekening met eventuele omleidingen en extra reistijd.

Vanuit Breda (A16)
1. Neem op de A16 afslag Feijenoord (afslagnummer 24).
2. Houd op de afslag links aan richting Feijenoord, en volg na de stoplichten de John F. Kennedyweg (daarna Stadionweg).
3. Volg hierna richting Feijenoord, en daarna één keer Kop van Zuid.
4. Volg verder de borden ss Rotterdam.

Vanuit Europoort (A15)
1. Neem op de A15 afslag Zuidplein/Ahoy (afslagnummer 19a).
2. Rijd de Vaanweg af en volg Zuidplein/Ahoy.
3. Volg Erasmusbrug/ss Rotterdam.
4. Volg verder de borden ss Rotterdam.

Vanuit Den Haag (A13)
1. Neem aan het eind van de A13 bij knooppunt Kleinpolderplein de A20 richting Dordrecht. 
2. Neem op de A20 afslag Centrum (afslagnummer 14).
3. Volg de Schieweg, rij steeds rechtdoor, over het Hofplein, naar en over de Erasmusbrug. Vóór de Erasmusbrug staat ss Rotterdam aangegeven.
4. Volg verder de borden ss Rotterdam. Deze route voert dwars door de stad.

Alternatieven gaan via A20 (richting Dordrecht) en A16, of via A20 (richting Hoek van Holland), A4 (Beneluxtunnel) en A15.

Vanuit Utrecht (A12)
1. Neem bij Gouda de A20 richting Rotterdam.
2. Neem bij Capelle aan den IJssel de A16 richting Dordrecht.
3. Hou rechts en neem de afslag Centrum (afslagnummer 25).
4. Rij steeds rechtdoor over de Abram van Rijckevorselweg/Maasboulevard/Boompjes tot de Erasmusbrug ziet, sla linksaf en rij over de Erasmusbrug.
5. Op de Erasmusbrug staat ss Rotterdam aangegeven.
6. Volg verder de borden ss Rotterdam.

Alternatief vanaf punt 3.
3. Hou rechts, rij over de Van Brienenoordbrug.
4. Neem ná de Van Brienenoordbrug afslag Feijenoord (afslagnummer 24).
5. Volg daarna punt 2 tot en met 4 van ‘Vanuit Breda (A16)’.

Met het openbaar vervoer vanaf Rotterdam CS
Neem metrolijn D of E richting Slinge of De Akkers. Stap uit bij halte Rijnhaven. Neem onder het metrostation bus 77 richting ss Rotterdam, uitstappen bij halte ss Rotterdam. Je kunt vanaf de metro ook lopen, duur 15-20 minuten. Loop vanaf halte Rijnhaven richting Maashaven (een stukje in de richting van de metro meelopen) en sla op de Maashaven N.Z. rechtsaf. Wandel langs de Maashavenkade, aan het eind zie je het schip.


Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea, bijzondere attracties en geweldige festivals zijn het directe resultaat van de can-do mentaliteit van de Rotterdammers. Rotterdam geldt als de meest moderne stad van Nederland. Atypisch in eigen land, internationaal befaamd om haar vernieuwingsdrift en ongepolijste charme.

Rotterdam en Rotterdammers gaan het experiment niet uit de weg. Zoeken het eerder op. Ondernemen en vernieuwen, het zit in het DNA van de stad. Vol energie en vernieuwingsdrang heeft Rotterdam zichzelf – na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog – opnieuw uitgevonden. Men brak met het verleden en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Licht, lucht en ruimte; het was een baanbrekende gedachte voor die tijd. Het zorgde ervoor dat Rotterdam uitgroeide tot een bruisende metropool waar tegenwoordig zo’n 170 nationaliteiten naast en met elkaar wonen.

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van onze topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst van Rotterdam.

De afgelopen jaren zijn er volop evenementen georganiseerd die aan deze doelen hebben bijgedragen, zoals de start van de Tour de France, de WK Roeien. het EK Vrouwenvoetbal, de WK Shorttrack en de WK Triathlon.

Topsporters en Rotterdam Topsport beschikken over hetzelfde DNA. Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het podium te komen. Hij of zij wil kortweg de beste zijn. Diezelfde passie stroomt bij Rotterdam Topsport door de aderen. Rotterdam Topsport wil een optimaal klimaat creëren voor de topsporters, de talenten en de topsportverenigingen. De missie van Rotterdam Topsport is het positioneren van Rotterdam, zowel nationaal als internationaal, als dé toonaangevende topsportstad van Nederland.


> Terug naar HOME <

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×