DELA EK Beachvolleybal

Rotterdam DELA EK Beachvolleybal

Voor het eerst wordt het DELA EK Beachvolleybal gespeeld in verschillende speelsteden. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Rotterdam heeft beachvolleybal in het hart gesloten. De ‘city of sports’ was in 2015 een van de vier speelsteden van het WK Beachvolleybal en staat te popelen om in de zomer van 2018 de beste beachvolleyballers van Europa te ontvangen.

Het EK stadion in Rotterdam komt op het Katendrechtse Hoofd voor het beroemde passagiersschip ss Rotterdam. De kade waaraan het vermaarde schip is aangemeerd, biedt alle ruimte voor een beachstadion voor 2000 toeschouwers, trainingsvelden en publieksactiviteiten. Het ss Rotterdam is bovendien de ideale locatie voor hospitality-mogelijkheden. Spelers zullen op het schip logeren en het mediacentrum wordt op het stoomschip gehuisvest. Er wordt zowel door de mannen als de vrouwen tot en met de kwartfinales in Rotterdam gespeeld.

Ek Beach Rotterdam 760 X 500

Tickets
Het DELA EK Beachvolleybal wordt gehouden van 15 t/m 22 juli door heel Nederland. Tickets voor Rotterdam zijn nu te koop.

> Koop hier je Tickets <

Programma
Zes dagen beachvolleybal van het hoogste niveau. Bekijk hier het programma van Rotterdam

DatumMannenVrouwen
16-07-2018Poulewedstrijden
17-07-2018PoulewedstrijdenPoulewedstrijden
18-07-2018PoulewedstrijdenPoulewedstrijden
19-07-2018PoulewedstrijdenEliminatierondes &
1/8 Finales
20-07-2018EliminatierondesKwartfinale
21-07-20181/8 Finales &
Kwartfinale

*Programmaonderdelen en tijden onder voorbehoud

Route


Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea, bijzondere attracties en geweldige festivals zijn het directe resultaat van de can-do mentaliteit van de Rotterdammers. Rotterdam geldt als de meest moderne stad van Nederland. Atypisch in eigen land, internationaal befaamd om haar vernieuwingsdrift en ongepolijste charme.

Rotterdam en Rotterdammers gaan het experiment niet uit de weg. Zoeken het eerder op. Ondernemen en vernieuwen, het zit in het DNA van de stad. Vol energie en vernieuwingsdrang heeft Rotterdam zichzelf – na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog – opnieuw uitgevonden. Men brak met het verleden en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Licht, lucht en ruimte; het was een baanbrekende gedachte voor die tijd. Het zorgde ervoor dat Rotterdam uitgroeide tot een bruisende metropool waar tegenwoordig zo’n 170 nationaliteiten naast en met elkaar wonen.

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van onze topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst van Rotterdam.

De afgelopen jaren zijn er volop evenementen georganiseerd die aan deze doelen hebben bijgedragen, zoals de start van de Tour de France, de WK Roeien. het EK Vrouwenvoetbal, de WK Shorttrack en de WK Triathlon.

Topsporters en Rotterdam Topsport beschikken over hetzelfde DNA. Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het podium te komen. Hij of zij wil kortweg de beste zijn. Diezelfde passie stroomt bij Rotterdam Topsport door de aderen. Rotterdam Topsport wil een optimaal klimaat creëren voor de topsporters, de talenten en de topsportverenigingen. De missie van Rotterdam Topsport is het positioneren van Rotterdam, zowel nationaal als internationaal, als dé toonaangevende topsportstad van Nederland.


> Terug naar HOME <

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×