DELA EK Beachvolleybal

Utrecht DELA EK Beachvolleybal

Voor het eerst wordt het DELA EK Beachvolleybal gespeeld in verschillende speelsteden. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Utrecht is de nieuwkomer in het rijtje van vier speelsteden voor het DELA EK Beachvolleybal 2018. Zes dagen lang kun je in hartje Utrecht genieten van de Europese top in beachvolleybal. De Nederlandse duo's Bouter/Varenhorst en Van Gestel/Wesselink spelen de poulewedstrijden in Utrecht.

Speciaal voor het EK komt midden op de Neude een stadion te staan. Het centrale plein was eerder de locatie voor aansprekende evenementen, maar niet eerder werd er een stadion met plaats voor 2000 toeschouwers op deze unieke plek neergezet.

In Utrecht worden zowel bij de mannen als de vrouwen twee poules afgewerkt, vier wedstrijden uit de tussenronde, twee achtste finales en één kwartfinales.

Programma

Zes dagen beachvolleybal van het hoogste niveau. Bekijk hier het programma van Utrecht

Speelschema Utrecht V4 760X500

Bekijk hier het speelschema van Utrecht

Route

Kom je met het OV naar Utrecht? De Neude is snel en gemakkelijk te bereiken vanaf Utrecht Centraal Station. Dan raden wij aan om te gaan lopen vanaf het Centraal Station. Anders kan je uitstappen bij haltes: Vredenburg en Janskerkhof.
Kom je met de fiets richting de Neude. Dan raden wij aan om de fiets te parkeren in de bestaande fietsenstallingen. Voor meer informatie: https://www.u-stal.nl/

Meer informatie over openbaar vervoer in Utrecht: www.u-ov.info.

Met de centrale ligging is Utrecht dé speelstad die vanuit iedere richting goed te bereiken is. Een stad met een rijke geschiedenis, een prachtige groene omgeving en een stad waarbij sport en bewegen hoog in het vaandel staat!

Zo stond Utrecht in 2015 wereldwijd in de schijnwerpers tijdens de start van het grootste wielerspektakel: de Tour de France. Le Grand Départ en het activatieprogramma daaromheen, met meer dan 200 evenementen, was een groot feest! Begin 2016 was Utrecht gaststad voor de beste schakers ter wereld tijdens het Tata Steel Chess Tournament ‘On Tour’ in het Spoorwegmuseum. En afgelopen zomer stalen de OranjeLeeuwinnen de show tijdens de openingswedstrijd in het Utrechtse Galgenwaard. Park Lepelenburg werd drie weken later één grote oranjemassa tijdens de huldiging van de vrouwen, die Europees Kampioen werden.

En komende zomer staat met het DELA EK Beachvolleybal weer een schitterend sportevenement op het programma samen met het NK Atletiek. De Neude, het gezellige horecaplein midden in de Utrechtse binnenstad, vormt de arena waar de wedstrijden worden gespeeld. Een ervaring om nooit meer te vergeten!


> Terug naar HOME <

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×