4 redenen om naar het DELA EK Beachvolleybal te komen!

4 redenen om naar het DELA EK Beachvolleybal te komen!

Van 15 t/m 22 juli staat Nederland in het teken van het DELA EK Beachvolleybal. De wedstrijden worden gespeeld in vier verschillende steden; Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht. Vier redenen waarom jij het Europees Kampioenschap in eigen land niet mag missen!

1. Vier verschillende speelsteden, een unieke toernooibeleving!
Den Haag, het kloppend hart van het DELA EK Beachvolleybal. Hier worden naast de wedstrijden uit de poulefase ook de halve finales en de finales gespeeld. Het stadion in Den Haag wordt gebouwd op het gloednieuwe sportcomplex de Sportcampus Zuiderpark. Het stadion biedt ruimte aan ruim 3.000 toeschouwers en ook de finales van het WK Zitvolleybal en EK Volleybal jongens <20 worden hier gespeeld.

Apeldoorn
, ook wel de ‘volleybalhoofdstad’ van Nederland genoemd. De stad telt gerenommeerde volleybalclubs en was in 2015 de speelstad van zowel het WK Beachvolleybal als het EK Volleybal voor vrouwen. In Apeldoorn vindt op zondag 15 juli de officiële opening van het DELA EK Beachvolleybal plaats in het stadion op het Marktplein. Een prachtige centrale locatie met een stadion voor 2.000 fans.

Rotterdam
, de ‘city of sports’, was in 2015 ook één van de vier speelsteden tijdens het WK Beachvolleybal. Het stadion in Rotterdam komt op het Katendrechtse Hoofd voor het beroemde passagiersschip ss Rotterdam. De kade waaraan het vermaarde schip is aangemeerd, biedt alle ruimte voor een mooi stadion met plek voor 2.000 toeschouwers, trainingsvelden en publieksactiviteiten. Daarnaast is het ss Rotterdam de thuisbasis voor de spelers van het toernooi en ook het mediacentrum wordt op het stoomschip gevestigd.

Utrecht
, de nieuwkomer onder de speelsteden. Speciaal voor het EK komt midden op de Neude een mooi stadion. Eerder werden er al aansprekende evenementen georganiseerd op het centrale plein, maar nog nooit werd er een stadion gebouwd voor 2.000 toeschouwers. Zes dagen lang is er van alles te doen in de stad voor ervaren volleyballers, beginners, studenten, verenigingen, coaches, scheidsrechters en zelfs scholen. Met natuurlijk in de absolute hoofdrol de wedstrijden van de twee poules tot aan de kwartfinale.

2. Topsport, de absolute top van Europa in Nederland!
Zowel bij de mannen als de vrouwen doen de 32 beste teams van Europa mee aan het DELA EK Beachvolleybal. Het toernooi begint met de poulefase waarbij de teams zijn opgedeeld in acht poules van vier. In iedere speelstad spelen twee poules hun wedstrijden in de poulefase, waarna de beste twee teams uit iedere poule door gaan naar de knock-out fase. In iedere stad is er minstens één Nederlands team actief. Ook de achtste- en kwartfinales worden gespeeld in de vier steden. De ontknoping van het Europees Kampioenschap met de halve finales voor zowel mannen als vrouwen vindt plaats in Den Haag.

Vice wereldkampioen, Olympische medaillewinnaars, Europees kampioenen, Wereldkampioenen, aanstormend talent… Voor de absolute Europese top in beachvolley moet je deze zomer op het DELA EK Beachvolleybal zijn!

3. Nederlandse toppers!
In iedere speelstad komen tijdens de poulefase van het EK toppers uit eigen land in actie. In Den Haag spelen teams Brouwer/Meeuwsen en Sinnema/Bloem, in Apeldoorn zijn dat teams Boehlé/Van de Velde en Stubbe/Van Iersel, in Rotterdam strijden Keizer/Meppelink en Van der Ham/Vismans en in Utrecht komen teams Van Gestel/Wesselink en Bouter/Vahrenhorst in actie. Kom de Nederlandse helden aanmoedigen, kleur de stadions Oranje en zorg dat er zo veel mogelijk nationale helden voor de halve finales en finales in Den Haag komen te staan!

4. Entertainment, meer dan alleen beachvolleybal!
Topsport en fun gaan bij het DELA EK Beachvolleybal hand in hand. In en rondom de vier stadions zorgen dj’s, dansers en artiesten voor een fantastische sfeer. Naast de unieke locaties van de stadions, zorgen ook het entertainment en de verschillende side-events voor een ervaring die je absoluut niet wil missen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×