Vanaf morgen zijn alle ogen in het Europese vrouwenvolleybal gericht op Apeldoorn. In Omnisport spelen acht topteams om het enig nog overgebleven Europese ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Het is dé plek voor de Volleybaldames om zich te kunnen plaatsen; zij voelen zich er thuis en komen zeer graag in de volleybalhoofdstad van Nederland. Lees hieronder vijf redenen waarom Omnisport Apeldoorn dé plek is voor de Nederlandse vrouwen.

2019 Vnl Omnisport Rijtje Uitsnede

1. Apeldoorn is dé volleybalhoofdstad van Nederland
Al sinds jaar en dag is Apeldoorn hét centrum van Nederland als het op volleybal aankomt. De clubs Dynamo en Alterno zijn twee van de grootste van Nederland en hebben een roemrijke geschiedenis. Ook de Nederlandse teams komen graag in de Gelderse stad. Dynamo kende Europese successen met onder andere de winst in de Top Teams Cup in 2003. De mannen van Dynamo zijn twaalf keer landskampioen geworden en wonnen tien keer de beker. Alterno is de op 1 na grootste club van Nederland. Vooral de vrouwen waren succesvol, zo werd in 2014 het landskampioenschap binnen gehaald. Belangrijke speelster in die selectie was Celeste Plak, in het laatste seizoen dat ze in Nederland speelde. Volleybal leeft in Apeldoorn. 

2. Omnisport vormt hét begin van de succesjaren van de Volleybaldames
Voor de vrouwen van Oranje staat Omnisport symbool voor het begin van de succesvolle periode die leidde tot twee tweede plaatsen op EK’s en vierde plekken op de Spelen van Rio en het WK van 2018. In 2015 speelde Nederland de poulefase van het EK in Omnisport en daar werden alle drie de wedstrijden gewonnen. Oranje was met 3-0 te sterk voor Slovenië, zette Polen met 3-1 opzij en grootmacht Italië, dat voor het eerst met Paola Egonu aan de start verscheen, werd met 3-0 verslagen. Daar ontstond het geloof dat het kon, dat het behalen van een medaille mogelijk was voor dat team. In Rotterdam Ahoy wonnen de vrouwen daadwerkelijk hun medaille, het werd helaas een zilveren na het verlies tegen Rusland in de finale. 

3. Veel ruimte voor Oranjefans
Rondom de wielerbaan van Omnisport en op het middenterrein is plaats voor in totaal wel 6.000 toeschouwers. Sinds het EK in 2015 is het vrijwel elke keer dat de Volleybaldames spelen in Omnisport uitverkocht. Dat was zo tijdens de FIVB World Grand Prix, maar zeker ook tijdens diens opvolger, de Volleyball Nations League. Op de gekleurde stoeltjes van de Omnisport-tribunes kun je vanwege de ruime opzet het spel optimaal volgen. 

4. Veel ruimte voor side-events, merchandising en foodcourt
De iconische hal van Omnisport biedt veel plek voor alles wat er rondom een evenement nog meer georganiseerd wordt. Zo kan de Nevobo al haar side-events gemakkelijk een plaats geven. Kinderen én volwassenen slaan zelf voorafgaand aan de wedstrijden nog een balletje, rennen zich rot tijdens een van de vele spelletjes en doen mee met diverse contests. De tweede ring biedt plaats aan de volleybalwinkel van Volleybaldirect. Ook kun je daar bij de foodcourt een lekker en verantwoord hapje eten. In het Sportcafé kun je ook terecht voor een lekkere lunch, een kopje koffie of een heerlijke smoothie. 

5. Fantastische sfeer
In de grote hal is het gevoel van dicht op het veld zitten gecreëerd, wat elke wedstrijd tot een belevenis maakt. De extra tribunes die direct naast het veld staan, geven de speelsters het gevoel dat zij door een zee van Oranje worden gesteund. Naast de grote hal organiseert de Nevobo haar wedstrijden ook graag in de Topsporthal met A-status. Kortom, Omnisport is een gewilde evenementenlocatie voor vele grote volleybalwedstrijden. 

Parkeren is gratis en alle faciliteiten zijn aanwezig. Bekijk www.omnisport.nl voor meer informatie.

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn