Op 12 september staat in Bulgarije de eerste poulewedstrijd van het WK op het programma voor de Oranje volleybalheren. Tegenstander is dan Canada. Op volleybal.nl blikken we vooruit met de aanvoerder van de lange mannen, diagonaal aanvaller Nimir Abdelaziz. “Het is heel bijzonder dat we weer op het WK staan, maar we gaan er ook heen om daar echt iets te tonen.”

Oranje zit in een zware WK-poule met Olympisch kampioen Brazilië, Frankrijk (Europees kampioen 2015 en winnaar World League 2015 en 2017), Canada (5e op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro), Egypte en China. Om de tweede ronde te bereiken moet Nederland in de top vier van de poule eindigen, en dus minimaal twee landen onder zich laten. Abdelaziz kan niet wachten tot het WK start en Nederland kan gaan strijden tegen de wereldtop. “Het is erg lastig om nu te zeggen waar we staan, maar er heerst een goed gevoel binnen de groep na de leerzame oefenstages.”

De aanvoerder van de lange mannen vindt dat de ploeg enorm gegroeid is. “We oefenden tegen Frankrijk en Brazilië, dat is de top drie van de wereld. Dan weet je natuurlijk dat het lastig wordt, maar we hebben goede dingen laten zien. Tegen Frankrijk speelden we zeer goed en werd het een mooie strijd, Brazilië was duidelijk een maatje te groot. Toch hebben we daar zeker ook van geleerd. Die twee topteams zitten ook in onze poule en zijn de twee topfavorieten.”

Abdelaziz ziet zeker kansen voor Oranje. “We treffen verder ook Canada, die staan standaard ook in de top acht van de wereld en doen het heel goed in de Volleyball Nations League. Ik denk dat we het moeten gaan doen tegen China en Egypte. Wij staan lager op de wereldranglijst, maar dat zegt niet alles. We hebben keihard gewerkt en zijn heel gretig. Het doel is zeker om tegen die twee landen te winnen, die duels worden cruciaal. We willen op het WK iets moois laten zien, als je naar het wereldkampioenschap gaat wil je alles geven om een resultaat neer te zetten.”

Het eerste duel op het WK, waar Oranje voor het eerst sinds 2002 weer aan deelneemt, zal even kippenvel opleveren. “Het is natuurlijk heel bijzonder dat we weer op het WK staan, dat is een mooi en speciaal moment voor het team en voor alle volleyballiefhebbers in Nederland. Maar daar gaan we niet bij stilstaan, als team gaan we naar het WK om iets neer te zetten. We willen iedereen tonen dat we daar ook echt horen. We hebben de hele zomer met de groep hard gewerkt en willen ons laten zien in de poule. Als we de poule doorkomen, dan zit je bij de top 16 van de wereld. Dat zou heel mooi zijn. Het is het moeilijkste toernooi ter wereld met het allerhoogste niveau.”

De lange mannen zijn klaar voor de strijd, zo vertelt de nieuwe aanvoerder van Oranje. “Het vertrouwen is groot binnen de groep, we hebben veel ervaringen en ritme opgedaan op het hoogste niveau. Dat waren goede tests voor ons en op het WK gaan we echt zien waar we staan. Ik vind het mooi om aanvoerder te zijn op het WK, erg leuk en een mooie eer.”

Gelderland Cup op weg naar WK

Met een tweeluik om de Gelderland Cup tegen Argentinië werken bondscoach Gido Vermeulen en zijn mannen hun generale repetitie af voor het WK. Op weg naar het WK is dit de laatste oefencampagne voor Oranje in de lange voorbereiding. Kom je de Oranje heren ook aanmoedigen in Ede en Doetinchem? Kijk hier voor alle info.


Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×