Abiant Lycurgus heeft vandaag in de topper tegen Seesing Personeel Orion hard toegeslagen. In het Alfa-college Sportcentrum in Groningen werd het 3-0 (25-21, 25-23 en 25-21). Door de overwinning heeft de regerend landskampioen de koppositie in de kampioenspoule verstevigd.

Cruciaal in de topper tussen Lycurgus en Orion bleek de tweede set. Na een 25-21 setwinst voor de thuisploeg,  stond het in de tweede set 14-20 voor Orion. Op dat moment wisselde coach Arjan Taaij drie spelers binnen de Groningse ploeg. Hossein Ghanbari, Stijn van Schie en Sam Gortzak kwamen binnen de lijnen voor Sander Scheper, Wytze Kooistra en Carlos Mora Sabaté.

Die wijzigingen pakte goed uit. Er kwam weer energie in het spel van de thuisploeg en puntje voor puntje werd de achterstand weggewerkt. Ghanbari bracht bij 24-23 de eerste voorsprong van de hele set op het scorebord. Vervolgens maakte Frits van Gestel het af: 25-23.

Het was een mentale dreun voor Seesing Personeel Orion, in de derde set kwam Lycurgus niet meer in de problemen. Orion kwam niet meer in zijn spel, mede dankzij goed blokkerend werk van de thuisploeg. Wytze Kooistra maakte het af met een keiharde smash: 25-21. Bij de Groningers werd Trifan Lapkov topscorer met 13 punten, gevolgd door Wytze Kooistra (12).

Coach Arjan Taaij keek tevreden terug op de wedstrijd. "Deze eerste klap is een daalder waard, echter moeten we niet denken dat wij er nu al zijn."

Draisma Dynamo op dreef

In de reguliere competitie van de eredivisie was het nog de 'angstgegner' van Draisma Dynamo, er werd namelijk twee keer verloren van Advisie/SSS. Maar nu het er echt om gaat in de kampioenspoule, stond de Apeldoornse ploeg op. In Barneveld won Dynamo gisteren met 1-3 en dat was vooral te danken aan het serverende werk. SSS lag constant onder druk in de passing en kon daardoor niet echt in het spel komen.

SV Land Taurus boekte de eerste overwinning in de kampioenspoule door in eigen huis met 3-1 van Coniche Zwolle te winnen.

Uitslagen kampioenspoule eredivisie heren:

Abiant Lycurgus - Seesing Personeel Orion 3-0 (25-21, 25-23 en 25-21)Advisie/SSS - Draisma Dynamo 1-3 (25-18, 18-25, 18-25, 18-25)
SV Land Taurus - Coniche Zwolle 3-1 (25-18, 24-26, 25-14, 25-23)