Abiant Lycurgus kan revanche nemen in topper in Apeldoorn

Abiant Lycurgus kan revanche nemen in topper in Apeldoorn

Het was een mooie verrassing op 17 februari in Zwolle. Draisma Dynamo wist regerend landskampioen en de grote favoriet Abiant Lycurgus te verslaan in de bekerfinale. Het werd toen 3-1 voor de Apeldoornse ploeg. In de kampioenspoule gaan de Groningers zaterdagavond voor revanche in Gelderland.

Het kan een hele mooi, spannende wedstrijd worden in Apeldoorn. Het is de topper in de kampioenspoule, Abiant Lycurgus heeft het goede gevoel weer te pakken en is de koploper, ook Draisma Dynamo zit in een 'flow' en staat op de tweede plek. Weet de Apeldoornse ploeg van trainer Redbad Strikwerda weer toe te slaan?

Mocht Draisma Dynamo voor het eigen publiek wederom winnen van de regerend kampioen, dan neemt de ploeg meteen de koppositie over. Maar dat zal een absoluut topniveau vragen van Dynamo, want Abiant Lycurgus is weer in goede vorm, wil koploper blijven en zal dolgraag revanche willen voor de verloren bekerfinale. 

Bij Dynamo gaan ze na de bekerwinst nog maar voor 1 ding: de landstitel. Routinier Bart van Garderen denkt dat het zeker mogelijk is om de tweede prijs te veroveren als de ploeg scherp blijft en alles geeft, zo vertelt hij op de clubsite. 

"We hebben nog een hele opgave in de kampioenspoule, maar we hebben het in eigen hand. Het lastigste zal zijn om de vorm van nu tot het einde toe vast te houden. We moeten ons zeker niet te vroeg rijk rekenen. Elke wedstrijd is belangrijk."

Programma kampioenspoule heren:

Zaterdag:
Draisma Dynamo - Abiant Lycurgus
Achterhoek Orion - Sliedrecht Sport 

Zondag: 
Zaanstad - SV Land Taurus

Programma degradatiepoule

Zaterdag:
VoCASA - Coniche Zwolle

Foto: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×