Eredivisie Heren

Abiant Lycurgus ondanks zege uitgeschakeld in Champions League

De volleyballers van Abiant Lycurgus kregen het net niet voor elkaar om voor een verrassing te zorgen in de return in de eerste ronde van de Champions League. De ploeg van trainer Arjan Taaij ging strijdend ten onder, er werd in Klagenfurt zelfs met 2-3 (20-25, 26-24, 25-19, 19-25, 15-17) gewonnen van SK Posojilnica Aich/Dob. Dat was niet genoeg na de 1-3 nederlaag van vorige week in Groningen. De landskampioen gaat nu verder in de CEV Cup.

Na de 1-3 nederlaag van vorige week in eigen huis, wist Abiant Lycurgus wat het moest doen om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Een 0-3 of 1-3 overwinning was noodzakelijk om een 'golden set' af te dwingen in Oostenrijk. De kampioen van Nederland begon sterk in Klagenfurt, in de eerste set was de ploeg erg gretig. 

Blokkerend liep het goed bij de Groningers, mede dankzij de sterk spelende Niels de Vries die terugkeerde in de basis na een blessure. Spelverdeler Stijn Held varieerde veel en daar had de thuisploeg geen antwoord op. Het werd dan ook 20-25. In de tweede set ging het Oostenrijkse publiek er massaal achterstaan en werd het een hele mooie, gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk wist de thuisploeg het af te maken op het belangrijke moment: 26-24.

'Do or die' in de derde set, die de Hollandse heren moesten winnen om in de Champions League te blijven. Het werd zenuwslopend spannend. Verdedigend werd de thuisploeg steeds stabieler, de punten waren soms erg lang. De Groningers vochten hard, toch ging de derde set naar de sterk spelende Oostenrijkers: 25-19. Het Champions League avontuur was daarmee officieel voorbij.

Lycurgus liet zich niet van de wijs brengen en speelde voor de vier meegereisde Nederlandse supporters een sterke vierde set. Diagonaal Geoffrey van Gent maakte zijn Europese debuut, hij kwam in het veld voor Wytze Kooistra en deed het erg goed. Voor de ruim 1500 fanatieke toeschouwers veroverde Lycurgus alsnog de overwinning, het werd 2-3 en daarmee kwam er op eervolle wijze een eind aan de Champions League.

Het Europese avontuur van de Groningse ploeg gaat verder in de CEV Cup. In de strijd om een plek bij de laatste zestien is het Zwitserse Lindaren Volley Amriswil de tegenstander, de ploeg staat onder leiding van de Nederlander Marko Klok.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×