De topper tussen Seesing Personeel Orion en Abiant Lycurgus werd er weer eentje om van te smullen. Thuisploeg Orion nam een 2-0 voorsprong, maar de Groningers knokten zich terug en wonnen alsnog met 2-3. De regerend kampioen is nog steeds ongeslagen dit seizoen. Woensdagavond kan Orion al revanche nemen, dan staan de ploegen in de halve finale van de beker tegenover elkaar.

Seesing Personeel Orion begin in eigen huis erg fel tegen koploper Abiant Lycurgus. Met veel servicedruk, een enorme werklust en veel knappe reddingen in het achterveld, zorgen voor een mooie 2-0 voorsprong in sets. Het thuispubliek genoot en stond massaal achter de ploeg.

Maar Lycurgus ging vanaf de derde set beter spelen en met meer lef. Daar had invaller Sander Scheper een belangrijke rol in. Het blok van de Groningers werd steeds machtiger en Orion verloor daardoor de regie. De landskampioen veroverde de derde en de vierde set en dus moest een vijfde set de topper beslissen.

In de 'tie-break' nam Lycurgus snel een ruime voorsprong, maar de Doetinchemmers gaven voor het eigen publiek niet op. De achterstand van 3-8 werd veel kleiner, maar uiteindelijk bleek het een groot verschil op nog goed te maken. Met 13-15 ging de winst naar Lycurgus, de ploeg van trainer Arjan Taaij blijft dit seizoen ongeslagen.

Komende woensdag staat de topper tussen de nummers 1 en 2 van de eredivisie weer op het programma, wederom in Doetinchem. Dan is het de eerste wedstrijd in het kader van de halve bekerfinale. De return daarvan volgt op woensdag 24 januari in het Alfa-college Sportcentrum.

Uitslag eredivisie heren:

Seesing Personeel Orion - Abiant Lycurgus 2-3 (25-17, 27-2, 23-25, 22-25, 13-15)