Eredivisie Heren

Abiant Lycurgus verliest van Oostenrijks kampioen in Champions League

Landskampioen Abiant Lycurgus heeft donderdagavond in Groningen zijn eerste duel in de Champions League verloren. De equipe van coach Arjan Taaij verloor met 3-1 van SK Posojilnica Aich/Dob, de Oostenrijks kampioen. Lycurgus moet volgende week in Klagenfurt de return winnen met 3-0 of 3-1 en vervolgens de golden set pakken om door te gaan naar de tweede voorronde.

Abiant Lycurgus had in MartiniPlaza (1000 toeschouwers) vooral moeite met de ijzersterke service van de Oostenrijkers. Aich/Dob scoorde in vier sets maar liefst dertien aces, terwijl de thuisploeg maar één ace wist te produceren.

Om de volgende voorronde te bereiken zal Lycurgus volgende week woensdag in Klagenfurt een ruime overwinning moeten boeken om een golden set af te dwingen. Wordt deze golden set ook gewonnen, dan plaatsen de Nederlanders zich voor de volgende ronde van de Champions League.

Coach Arjan Taaij gaf zijn reactie voor de website van de Europese volleybalbond CEV: “Ik denk dat we vanavond een kans hebben gemist, we hadden deze wedstrijd niet hoeven verliezen. Maar feit is wel dat we moeite hadden met hun service en dus niet genoeg tot scoren kwamen in onze side-out. We konden geen oplossing vinden in onze passing, met name aan het einde van de eerste twee sets. Ik moet een compliment geven aan onze tegenstander, zij waren vandaag beter, vooral op de belangrijke momenten. We zijn teleurgesteld, want we moeten beter kunnen dan we vandaag hebben laten zien. Ik heb er vertrouwen in dat we ons volgende week kunnen verbeteren.”

Abiant Lycurgus – SK Posojilnica Aich/Dob 1-3 (24-26, 22-25, 25-23, 18-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×