De volleyballers van Abiant Lycurgus zijn geweldig gestart in de Champions League. De ploeg van trainer Arjan Taaij won vanavond met 0-3 (16-25, 19-25, 13-25) op bezoek bij KV Luboteni in Kosovo. Een hele goede uitgangspositie voor de Groningers, die volgende week donderdag in MartiniPlaza de return spelen.

Het was een vrij 'saaie' wedstrijd, want de Groningers waren duidelijk een stuk sterker en hadden de regie volledig in eigen hand in de uitwedstrijd in de Champions League. Trainer Arjan Taaij begon tegen het voor veel mensen onbekende KV Luboteni met Stijn van Schie, Frits van Gestel, Trifon Lapkov, Niels de Vries, Sander Scheper, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté.

Lycurgus speelde vanaf het begin erg sterk en maakte weinig fouten. De Groningers serveerden erg goed en de thuisploeg lag constant onder grote druk. De eerste set werd dan ook snel en overtuigend gepakt met 16-25. Het leek op dezelfde dominante manier te gaan in de tweede set, maar toen gebeurde er iets vervelends voor de Nederlandse kampioen. Lapkov ging halverwege de tweede set door zijn enkel ging moest vroegtijdig naar de kant. De ernst van de blessure is nog niet bekend. Auke van de Kamp kwam voor hem binnen de lijnen en uiteindelijk werd de set netjes gepakt: 19-25.

Ook in de derde set was Lycurgus oppermachtig, er werd veel gevarieerd en de middenmannen scoorden veel. Wederom werd er met een duidelijk verschil gewonnen: 13-25. Een mooie 0-3 overwinning in Kosovo, daarmee heeft de regerend landskampioen een zeer goede uitgangspositie voor de return in de Champions League. Die wordt volgende week donderdag om 19.00 uur gespeeld in Martiniplaza.