De mannen van Abiant Lycurgus gingen gisteren op bezoek bij Zaanstad. In Koog aan de Zaan kende de koploper van de eredivisie totaal geen problemen met de promovendus. Het werd een snelle 0-3 zege voor de Groningers:17-25, 21-25 en 13-25.

Lycurgus-trainer Arjan Taaij gaf een aantal van zijn spelers rust. Stijn van Schie en Erik Mattson kwamen daarom helemaal niet in actie gisteravond. Het was ook de bedoeling om Auke van de Kamp rust te geven, omdat zijn belastbaarheid nog niet optimaal is. Maar omdat Daan Nijeboer ziek was kwam Van de Kamp in actie als libero. Een positie die hij nog nooit vervulde, maar de passer-loper deed het naar behoren.

Abiant Lycurgus begon meteen fel aan de eredivisie wedstrijd in Topsportcentrum de Koog. Door goed serverend werk werd de thuisploeg al snel op een achterstand gezet. Zaanstad kwam in de eerste set niet onder de druk vandaan en verloor met 17-25.

In de tweede set leek de scherpte even een stuk minder bij de regerend landskampioen. Daardoor was het verschil iets minder groot. Toch wist Lycurgus het tempo af en toe even op te voeren en dan werden de punten snel gepakt. De tweede set eindigde in 21-25.

De Groningers speelden in de derde set enorm clean en daardoor kwam Zaanstad niet in het spel. De kampioen maakte het overtuigend af: 13-25. Binnen een uur was het 0-3. Lycrugus blijft dan de trotse koploper van de eredivisie heren en komt zaterdag weer in actie, dan in eigen huis tegen Advisie /SSS.