Abiant Lycurgus wint Supercup

Abiant Lycurgus wint Supercup

Abiant Lycurgus heeft zondagmiddag voor de eerste keer in de geschiedenis de Supercup veroverd. De ploeg van coach Arjan Taaij had weinig moeite met titelverdediger Landstede Volleybal en won de wedstrijd met 3-0 (25-16, 25-17, 25-19).

In het Doetinchemse SaZa House of Sports begon Abiant Lycurgus de eerste set sterk en nam direct een 8-5 voorsprong op de drievoudig Supercup winnaar. Met goed blokkeerwerk was het de ploeg van Redbad Strikwerda die het gat tot 10-9 wist te dichten, maar een ace van oud-international Wytze Kooistra dwong Landstede Volleybal tot het aanvragen van een eerste time-out (14-11). De Groningers bouwden de voorsprong gestaag verder uit naar 18-13. Het was Steven Irvin die met een harde klap op buiten het eerste setpoint noteerde, een uitgeslagen bal van de Zwollenaren eindigde de set (25-16).

Ook in de tweede set pakte Abiant Lycurgus direct de leiding en noteerde een comfortabele 5-1 voorsprong. De mannen onder leiding van Arjan Taaij waren niet te stoppen en een ace van Chris Voth bracht de 15-8 op het scorebord. Landstede Volleybal wist geen enkel gevaar te vormen en het was uiteindelijk Jacob Huymer die met zijn blok het eerste setpoint benutte (25-17).

De rollen waren in de derde doorgang omgedraaid en het waren de Zwollenaren die vanaf de start een gat sloegen (2-6). De marge werd door Abiant Lycurgus verkleind tot 9-10 waardoor Strikwerda genoodzaakt was een time-out aan te vragen. Tot 12-12 gingen beide ploegen nog gelijk op, maar het was passer/loper Voth die de Groningse ploeg op 14-12 bracht. In de slotfase waren het de mannen uit Groningen die zowel blokkerend als aanvallend het verschil maakten. Een ace bezorgde Abiant Lycurgus de eerste hoofdprijs van dit volleybalseizoen (25-19).

‘Het winnen van de Supercup is een lekker begin van het seizoen. We zijn er vandaag vol voor gegaan en hebben echt als een team gespeeld’, aldus de enthousiaste aanvoerder van Abiant Lycurgus, Dennis van der Veen.

Bron: Foto Overkleeft

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×