In de eerste wedstrijd van de degradatiepoule heeft Advisie/SSS een tik uitgedeeld. De Barneveldse ploeg gaf donderdagavond alles en ging diep, dat leverde wel het gewenste effect op. Het team van trainer Ivo Martinovic won op bezoek bij Coniche Zwolle met 2-3 en zette daarmee de eerste stap richting lijfsbehoud.

De opening van de degradatiepoule leverde meteen een thriller van een wedstrijd op. In het Landstede Sportcentrum gaven Coniche Zwolle en Advisie/SSS alles om tot een goed resultaat te komen. Dat de ploeg uit Barnveld vol voor handhaving gaat, blijkt wel uit het feit dat ze drie versterkingen regelden voor de play-outs. Oud-spelers Michiel van de Beek, Nick Beckers en Johan Oosting keerden terug, ze willen hun ploeg helpen en met hun ervaring bijdragen in de strijd tegen degradatie.

Het leek in eerste instantie nog een zware avond te worden voor Advisie/SSS, in de eerste set liep het nog niet helemaal lekker en Zwolle profiteerde daar optimaal van. De thuisploeg wist op het juiste moment het verschil te maken en won de eerste zonder problemen met 25-22. Ook in de tweede set leek de Zwolse ploeg zich naar de winst te vechten, maar de Barneveldse concurrent knokte zich knap terug van een achterstand.

Johan Oosting begon bij zijn return in de eredivisie meteen in de basis bij SSS en hoe. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd en was met zijn rust (door zijn ervaring) van grote waarde. De tweede set werd mede dankzij hem met 26-28 uit het vuur gesleept en daarmee was de strijd weer helemaal open. Zwolle hield het hoofd koel ondanks het verspillen van de tweede set en speelden weer heel overtuigend in set drie. Die werd dan ook met 25-20 gewonnen.

Alles of niet voor Advisie/SSS vanaf dat moment en dat werkte. Met sterk serverend werk, een bijna foutloze side-out en een goed blok denderde de ‘Green Army’ in de vierde set volledig over de thuisploeg heen: 13-25.

In de allesbeslissende vijfde set werd het extreem spannend. Uiteindelijk moest Coniche Zwolle op eigen veld buigen voor SSS met 13-15 en daar waren de meegereisde supporters uit Barnveld enorm blij mee. De eerste tik is uitgedeeld in de degradatiepoule.