Advisie/SSS heeft gisteren voor een verrassing gezorgd. In Barneveld ontving SSS de nummer twee van de eredivisie, Seesing Personeel Orion. De Doetinchemmers verloren de derde vijfsetter in acht dagen tijd. Ook Vallei Volleybal Prins won verrassend deze speelronde en het Talentteam kwam erg dicht in de buurt van een zege in Groningen.

In Barneveld begon Seesing Personeel Orion nog prima, de eerste set werd in het hol van de leeuw met 22-25 gewonnen. 'The Green Army', de fanatieke supporters van SSS, stonden weer massaal achter de eigen ploeg en dat gaf extra energie. In de tweede set ging de thuisploeg feller spelen en dat werd beloond: 25-15.

Orion leek even van slag, maar herpakte zich alsnog in de derde set: 17-25. Maar de support van het thuislegioen gaf wederom extra energie en met de uitblinkers Freek Michel en Raygid Isenia dwong Advisie/SSS een beslissende vijfde set af: 25-21. SSS gaf alles in de laatste set om het geweldige publiek te bedanken en dat lukte met een 16-14 overwinning.

Spanning onderin

Onderin de eredivisie is het enorm spannend, de laatste vier ploegen staan op slechts 4 punten afstand van elkaar. Hekkensluiter Vallei Volleybal Prins deed zaterdag goede zaken met een thuisoverwinning op Zaanstad. De ploeg uit Ede staat daardoor nu op 8 punten, Zaanstad heeft er 11 en Inter Rijswijk en Coniche Zwolle staan op 12 punten.

Talenten sterk in Groningen

Het Talentteam zorgde bijna voor een grote stunt op bezoek bij regerend landskampioen Abiant Lycurgus. In Groningen won de thuisploeg ternauwernood met 3-2. De jonge talenten namen brutaal een 0-2 voorsprong in sets, tot frustratie bij de thuisploeg. Lycurgus was niet fel genoeg en dat werd afgestraft.

In het begin van de vierde set verloor aanvoerder Wytze Kooistra zijn controle over de emoties bij een achterstand van 0-2. Hij smeet de bal naar de grond en kreeg hiervoor een rode kaart van de scheidsrechter. Daardoor werd het 0-3. Toch wist Lycurgus terug te vechten en de set te pakken. In de beslissende vijfde set maakte de Groningers het nipt af bij het derde matchpoint:15-13.

Uitslagen eredivisie heren:
Advisie/SSS - Seesing Personeel Orion 3-2 (22-25,25-15,17-25,25-21,16-14)
Inter Rijswijk - Draisma Dynamo 0-3 (24-26, 13-25, 19-25)
Coniche Zwolle - SV Land Taurus 1-3 (20-25, 25-23, 14-25, 18-25)
Vallei Volleybal Prins - Zaanstad 3-0 (25-19, 25-22, 25-23)
Abiant Lycurgus - Talent Team Papendal/Arnhem 3-2 (21-25, 23-25, 25-14, 25-17, 15-13)