Alleen winst voor Keizer en Meppelink in Gstaad

Alleen winst voor Keizer en Meppelink in Gstaad

Op de Gstaad Major hebben vandaag alleen Sanne Keizer en Madelein Meppelink hun eerste poulewedstrijd weten te winnen. Op het prestigieuze 5-sterrentoernooi van de FIVB Word Tour in Zwitserland verloren Joy Stubbe en Madelein Meppelink hun openingswedstrijd en ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wisten niet te winnen.

Een prima start voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink op de Gstaad Major. Ze begonnen met een poulewedstrijd tegen het Finse duo Lahti/Parkkinen. Het werd een duel waarin de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) nooit echt in de problemen kwamen. 

Ze hadden het onder controle en wonnen met 21-19 en 21-17. Vrijdag gaan Keizer en Meppelink strijden om de poulewinst, ze staan dan tegenover het Canadese duo Bansley/Brandie.

Het andere Nederlandse damesteam, Joy Stubbe en Marleen van Iersel, wist niet te winnen. Ze verloren de eerste poulewedstrijd met 0-2 (11-21 en 16-21) van het Spaanse team Liliana/Elsa. Morgen moeten de Nederlandse dames alles geven om in het toernooi te blijven, ze moeten winnen van het Poolse duo Wojtasik/Kociolek.

Topduel 

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten meteen flink aan de bak in Gstaad. Ze begonnen met een poulewedstrijd tegen het Italiaanse topteam Nicolai/Lupo. Dat leverde een nederlaag op voor de BTN-heren. De Italianen bleken scherper en wonnen met 21-16 en 29. 

Brouwer en Meeuwsen spelen morgen een alles of niets wedstrijd tegen onze zuiderburen. Ze trainen vaak met elkaar en kennen elkaar door en door, de BTN-heren moeten winnen van de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle om in het toernooi te blijven. Dat wordt een kraker in Gstaad.   

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×