Abiant Lycurgus en Achterhoek Orion zullen met 3-0 of 3-1 moeten winnen om door te gaan naar de achtste finales in de CEV Cup. Beide ploegen verloren vorige week met 3-1. Vanavond speelt Lycurgus in het MartiniPlaza tegen het Zwitserse Lindaren Volley Amriswil. Morgen speelt Orion in Bosnië en Herzegovina tegen OK Mladost Brcko.

‘Golden set’

De opdracht voor beide eredivisieploegen is duidelijk: winnen met 3-0 of 3-1 en drie punten pakken. Dat brengt de stand gelijk en in dat geval wordt de strijd beslist met een zogenoemde ‘golden set’. Deze set wordt gespeeld tot 15 punten met een minimaal verschil van twee punten. Mocht het zover komen, dan gaat de winnaar van deze set een ronde verder in de CEV Cup. Bij alle andere uitslagen (zelfs bij 3-2 winst) is de volgende ronde niet meer haalbaar.

Abiant Lycurgus – Lindaren Volley Amriswil

De heren uit Groningen mogen in eigen huis aantreden tegen het Zwitserse Lindaren Volley Amriswil dat wordt gecoacht door oud-international Marko Klok. Ook Oranje-international Ewoud Gommans is een bekende speler bij de bezoekers. Hij ruilde afgelopen zomer Draisma Dynamo in voor een buitenlands avontuur en kwam terecht in Zwitserland. Vanavond is hij voor even weer terug op Nederlandse bodem. De wedstrijd start om 20:00 uur in het MartiniPlaza te Groningen en kaarten zijn hier te koop.

OK Mladost Brcko – Achterhoek Orion

Na de verloren thuiswedstrijd vorige week, na een ware soap om ballen, staat Orion een lastige klus te wachten. Niet alleen zullen ze het verlies in eigen huis goed willen maken, ook zullen ze drie punten moeten pakken om kans te blijven maken op de volgende ronde van de CEV Cup. De wedstrijd start om 19:00 uur in het Bosnische Sportska Dvorana Magnet te Brcko.

Programma 1/16e finale CEV Cup mannen, dinsdag 4 december:

20.00 uur – Abiant Lycurgus - Lindaren Volley Amriswil

Programma 1/16e finale CEV Cup mannen, woensdag 5 december:

19:00 uur - OK Mladost Brcko – Achterhoek Orion

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn