Alles of niets voor Draisma Dynamo tegen Sliedrecht Sport

Alles of niets voor Draisma Dynamo tegen Sliedrecht Sport

Er staat een hele spannende wedstrijd op het programma voor de heren van Draisma Dynamo. De bekerwinnaar van dit jaar wil dolgraag de play-off finale halen, maar door de nederlaag bij Abiant Lycurgus moet de Apeldoornse ploeg nu wel twee keer winnen. Aanstaande zaterdag een cruciale kraker in eigen huis tegen Sliedrecht Sport. Alleen winst telt!

Het is alles of niets voor Draisma Dynamo. De ploeg van trainer Redbad Strikwerda weet wat de opdracht is. Er moet twee keer gewonnen worden met 3-0 of 3-1 om de finale om de landstitel te behalen. Zaterdagavond moet de ploeg na de grote domper in Groningen laten zien dat ze mentaal sterk zijn.

De 3-0 nederlaag op bezoek bij regerend landskampioen Abiant Lycurgus kwam hard aan bij Dynamo, maar de heren moeten er zaterdag weer staan. De knop moet om want Sliedrecht Sport komt op bezoek. De revelatie van het seizoen, de promovendus uit Zuid-Holland, is een tegenstander die je niet moet onderschatten.

De Sliedrechtse heren wisten in hun debuutjaar op het hoogste niveau knap het reguliere seizoen af te sluiten op een onverwachte, verassende tweede plaats. Ze waren heel stabiel en wisten in eigen huis telkens weer te pieken. De Basis werd een 'onneembare vesting'. 

In de reguliere competitie verloren zowel de Groningse landskampioen als Achterhoek Orion, de andere play-off finalist van 2018, van Sliedrecht Sport. Maar Dynamo wist wel van Sliedrecht te winnen en zal dat nu weer willen. Alleen bij een zege op de promovendus doet de Apeldoornse ploeg nog mee in de strijd om een finaleplek.

In de allerlaatste ronde speelt Draisma Dynamo namelijk tegen concurrent Achterhoek Orion, het kan dus een bijzonder spannende ontknoping worden. Maar alleen als Dynamo zaterdag geen steekje laat vallen. 

Programma kampioenspoule eredivisie heren:

Draisma Dynamo - Sliedrecht Sport
Zaanstad - Abiant Lycurgus
Achterhoek Orion - SV Land Taurus

Programma degradatiepoule eredivisie heren:

Advisie/SSS - Coniche Zwolle*

* Zwolle is al gedegradeerd.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×