Alles of niets: wie plaatst zich voor de kampioenspoule?

Alles of niets: wie plaatst zich voor de kampioenspoule?

Het wordt een spannende laatste speelronde in de eredivisie heren. Vier teams zijn al zeker van de play-offs, beter bekend als de kampioenspoule. Nog drie teams maken kans op de laatste twee plekken en het gaat een prachtige strijd worden in Houten. SV Land Taurus en VoCASA gaan in een rechtstreeks duel uitmaken wie er naar de kampioenspoule mag. Zaanstad heeft na de stunt van vorige week ook goede papieren.

Zowel promovendus VoCASA als SV Lans Taurus kan zich nog verzekeren van een plek in de kampioenspoule. Een droomaffiche in de laatste reguliere speelronde van de eredivisie heren, de twee ploegen staan vanavond tegenover elkaar in Houten. Dat kan een mooie kraker worden. Het is al even geleden, in de allereerste speelronde van het seizoen stonden de teams ook tegenover elkaar.

In Nijmegen werd het toen, op 6 oktober, een prachtig debuut voor VoCASA in de eredivisie. De Gelderlandse ploeg won in de eerste speelronde met 3-1 (25-22, 16-25, 25-21, 25-20) van bekerwinnaar Taurus. De ploeg uit Houten zal in de eigen hal die nederlaag goed willen maken en vooral zich dolgraag willen plaatsen voor de play-offs. Het wordt een spannende laatste ronde. 

Stunt

Zaanstad verraste vriend en vijand vorige week met de overwinning op Abiant Lycurgus en heeft goede papieren om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Zondag speelt de Noord-Hollandse ploeg in eigen huis tegen hekkensluiter Zwolle. 

Met een overwinning plaats Zaanstad zich voor de strijd om de titel. In Houten is de inzet ook duidelijk, alleen een overwinning telt.

Programma eredivisie heren: 

Zaterdag:
SV Land Taurus - VoCASA
Advisie/SSS - Abiant Lycurgus
Achterhoek Orion - Draisma Dynamo
TT Papendal/Arnhem - Sliedrecht Sport

Zondag:
Zaanstad - Coniche Zwolle

Foto: Frits Bleeker

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×