“Als we er alles voor geven als team komen de kansen vanzelf”

“Als we er alles voor geven als team komen de kansen vanzelf”

Gaat Draisma Dynamo zondag de eerste prijs in acht jaar tijd veroveren? Daar gaat de Apeldoornse ploeg van trainer Redbad Strikwerda tegen Abiant Lycurgus in de uitverkochte bekerfinale vol voor. Libero Dustin Bontrop gelooft zeker in een succes. “Als we er alles voor geven als team, dan komen de kansen vanzelf tegen Lycurgus.”

Het wordt weer tijd voor een prijs, daar is heel de selectie van Draisma Dynamo zich zeker bewust van. Na acht jaar hoopt het Apeldoornse publiek zondag in Zwolle weer een feest te vieren. Libero Dustin Bontrop heeft er zin in. “Ik verwacht eigenlijk een wedstrijd niet zo zeer anders als een andere. Gewoon een normale wedstrijd dus en je wilt simpelweg iedere wedstrijd winnen. Dat is nu natuurlijk niet anders, ik verwacht geen gekke dingen.”

In de competitie werd er al twee keer gestreden tegen de regerend landskampioen. Wat verwacht Bontrop nu? “We verloren laatste nog nipt met 2-3 in eigen huis, het werd in Groningen eerder in de competitie 0-3. We gaan er alles aan doen wat we kunnen doen in aanloop naar de wedstrijd. Zo goed mogelijk eten en goed voor jezelf zorgen is belangrijk, zodat we zorgen dat we zondag de beste vorm van onszelf zijn en we alles er aan gedaan hebben om de beste prestatie te leveren in de bekerfinale.”

De fanatieke libero heeft vertrouwen in een goede afloop. Waar liggen de kansen voor Dyamo? “Ik denk dat we absoluut kans hebben in de finale want het niveau is erg gelijkwaardig. We hebben laatste net aan verloren, het had net zo goed andersom gekund. We zijn niet de favoriet in deze bekerfinale en dat waren we in de competitie ook niet tegen Lycurgus. Ik denk dat we er gewoon vol voor moeten gaan en dan zien we wel hoe ver we daarmee komen. Als we er alles voor geven als team, dan komen de kansen vanzelf. We gaan zo goed mogelijk voor de dag komen en knallen om de beker te pakken.”

Programma bekerfinale heren:

Zondag 17 februari
Landstede Sportcentrum Zwolle
13.30 uur: Draisma Dynamo - Abiant Lycurgus

De bekerfinale is uitverkocht - wel is de herenfinale live te volgen op Studio Sport en worden beide finales live uitgezonden via een stream op nos.nl  

Foto: Isolutions Fotografie

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×