Alsnog EK Beachvolleybal in september in Letland

Alsnog EK Beachvolleybal in september in Letland

De kustplaats Jurmala in Letland is voor de tweede keer het toneel van het Europees kampioenschap beachvolleybal. Na 2017 organiseert de Letse bond het EK van 16 tot en met 20 september op het Oostzeestrand. Het EK is het tweede grote internationale evenement voor de beachvolleyballers na King of the Court dat van 9 tot en met 12 september op het Jaarbeursplein in Utrecht wordt gehouden.

De Europese bond CEV heeft in overleg met de Letse volleybalbond toch besloten dit jaar een Europees kampioenschap te organiseren. De CEV geeft aan dat de veiligheid en de gezondheid van alle mensen die hierbij betrokken zijn topprioriteit heeft. “De CEV en de lokale organisatie zullen strikte veiligheids- en hygiënemaatregelen implementeren en de meest recente richtlijnen van internationale en nationale gezondheidsautoriteiten zullen ervoor zorgen dan het evenement doorgang kan vinden terwijl het risico op verspreiding van het coronavirus wordt beperkt.”

Het seizoen voor de beachvolleyballers leek sinds de uitbraak van het coronavirus volledig in het water te vallen. Nu staan er vlak achter elkaar al twee topevenementen op het programma. Eerst vindt van 9 tot en met 12 september in Utrecht King of the Court plaats, waar naast Nederlandse spelers ook veel Europese topteams hun opwachting zullen maken. De week erna staan de Europese titels dus op het spel. Bij de vrouwen verdedigen de Letse speelsters Tina Graudina en Anastasija Kravcenoka hun titel, bij de mannen zijn dat de 2-voudig Europees kampioenen Anders Mol en Christian Sørum, die deze week als eerste team al gepresenteerd zijn als deelnemers aan King of the Court.

Wil jij erbij zijn als de internationale beachvolleybaltop in Utrecht speelt voor King of the Court? Registreer je dan nu alvast voor de kaartverkoop!

Foto: CEV.eu

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×