Zitvolleybal

Amerika en Oekraïne winnen The Dutch Tournament

In Assen vond afgelopen weekend een internationaal zitvolleybal toernooi plaats: The Dutch Tournament. In de Stadsbroekhal streden 4 mannen en 4 vrouwenteams om de titel. Bij de vrouwen won Amerika het toernooi, Oranje werd derde. De titel bij de mannen ging naar Oekraïne, Nederland eindigde als vierde.

Het was de vierde editie van The Dutch Tournament in Assen. Ook dit jaar was er weer een ijzersterk deelnemersveld aanwezig. Bij de dames gaf regerend kampioen Amerika acte de préséance.  Ook de herenteams waren sterk vertegenwoordigd, met onder andere de internationale topteams Oekraïne en Duitsland.

Vooral bij de wedstrijden van de Nederlandse teams was er veel en zeer enthousiast publiek aanwezig. Dit toernooi was voor de teams de laatste mogelijkheid om op topniveau te spelen in voorbereiding op het wereldkampioenschap. Dat vindt van 15 tot en met 22 juli plaats in Nederland.

Bij de vrouwen liet Amerika zien dat het een van de grote favorieten is voor de wereldtitel. In Assen wonnen de Amerikaanse dames alle wedstrijden en daarmee veroverden ze op overtuigende wijze de titel. Ruslans werd tweede. De Oranje zitvolleybalsters eindigden op de derde plek, ze lieten Oekraine achter zich.  

De Oranje mannen hadden een zwaar toernooi. Ze verloren alle zes hun wedstrijden in Assen en eindigden als laatste. De titel gaan naar het sterke Oekraïne, de te kloppen ploeg straks op het WK in Nederland. Duitsland werd tweede en de derde plek ging naar Kroatië.

WK Zitvolleybal in theaters

Kom van 15 tot en met 22 juli ook naar het WK Zitvolleybal. Het wordt een uniek evenement want er wordt gespeeld in theaterzalen zoals het Musis Theater in Arnhem, Parktheater in Eindhoven, Maaspoort in Venlo en Nieuwe Luxor in Rotterdam. Voor alle informatie over het WK Zitvolleybal: klik hier.

 

 

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×