Net als vorig jaar staan Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus in de finale van het bekertoernooi. Dynamo won zaterdagmiddag met 3-0 op bezoek bij Sliedrecht Sport, Amysoft Lycurgus wist in Doetinchem Active Living Orion met 3-1 te verslaan. Zo hebben beide teams met twee uitwedstrijden de road to MartiniPlaza, waar maandag om 13.00 uur de bekerfinale wordt gespeeld, volbracht.

Active Living Orion – Amysoft Lycurgus 1-3 (20-25, 25-14, 26-28, 22-25)
Het was zaterdagavond in Doetinchem een waar servicespektakel. In de eerste set alleen werden er al negen aces geslagen, vier door de thuisploeg, vijf door Amysoft Lycurgus. Lycurgus pakte met een serie van Bennie Tuinstra een beslissende voorsprong in de openingsset en liep uit naar 20-25.

In het tweede bedrijf was Orion dicterend. Enkele passes landden over het net en konden daarna snel afgemaakt worden door de thuisploeg. Als er een oplossing gevonden moest worden stond Adam White paraat achter de driemeterlijn waar hij in die fase niet leek te kunnen missen. Met 25-14 trok Orion de stand gelijk.

Ondanks een flinke voorsprong van Lycurgus (1-7) werd de derde set nog spannend. Tijmen Laane zette Orion zelfs nog op setpoint, maar dat konden de mannen in het groen niet benutten. Uitblinker bij de Groningers was diagonaal Jerome Cross en eigenhandig zette hij zijn team tweemaal op setpoint, waarna hij bij 26-27 met een blok de winst binnenhaalde.

In het vierde bedrijf was het Cross die links en rechts de ballen binnensloeg. Lycurgus liep uit naar 18-24 voordat Orion met de rug tegen de muur nog enkele punten uit de hoge hoed toverde. Op het zesde matchpoint was het uiteindelijk Bennie Tuinstra die de zege veiligstelde.

Sliedrecht Sport – Draisma Dynamo 0-3 (18-25, 15-25, 20-25)
Sliedrecht Sport bewees al twee keer dit jaar een reuzendoder te zijn in eigen huis, maar tegen Draisma Dynamo was en is dit niet gelukt. Voor de derde keer dit seizoen stonden beide teams tegenover elkaar en voor de derde keer was het Dynamo dat met ruim verschil wist te winnen. Dynamo heeft zich daarmee voor de 19e keer geplaatst voor de bekerfinale.

Sliedrecht, dat vrijdagavond de uitwedstrijd bij Taurus met 3-0 had gewonnen, kon niet dezelfde druk leveren. Dynamo had in elke set het initiatief snel te pakken en domineerde het spel. Spelverdeler Freek de Weijer stelde veelal diagonaal Sjoerd Hoogendoorn (15 punten) in staat te scoren, maar bediende met hetzelfde gemak het midden, waar Maikel van Zeist 64% van zijn aanvallen tot een punt wist om te zetten.

Iedere set maakte Dynamo het in stijl af, met een ace. In de eerste set kon Sliedrecht niet goed omgaan met knal van De Weijer, in de tweede set haalde Ricardo Hofman vanaf de servicelijn uit. In de laatste set zag Hoogendoorn zijn opslag van de armen spatten en de tribune in verdwijnen.

Dynamo wint bij SS beker RHF

Herhaling bekerfinale 2020
Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo kunnen zich dus gaan opmaken voor een rematch van de bekerfinale van vorig jaar in Den Bosch, waar Lycurgus met 3-1 wist te winnen. Lycurgus gaat in eigen stad op voor de derde titel in hun zesde bekerfinale. Dynamo heeft al 10 keer het bekertoernooi gewonnen in de achttien keer dat zij daar stonden.

De wedstrijd wordt om 13.00 uur in MartiniPlaza gespeeld en is live te bekijken op nos.nl.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×