Vier herenteams gaan vanavond strijden om de felbegeerde finaleplek in het nationale bekertoernooi. Drie teams uit de eredivisie en een topdivisionist willen op 17 februari in Zwolle de finale spelen. In Apeldoorn wordt er een bekerkraker verwacht tussen Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport, eerdere ontmoetingen werden razend spannend tussen die twee teams. In Kampen kijk iedereen uit naar een historische wedstrijd, voor het eerst staat Zalsman Reflex in de halve finale. Regerend landskampioen Abiant Lycurgus komt op bezoek.

Het kan weer een spannende volleybalavond worden in Apeldoorn. Afgelopen zondag genoot het publiek in Omnisport al van een ware kraker, toen stond Draisma Dynamo voor de competitie tegenover Abiant Lycurgus. Dat werd een zenuwslopend spannende strijd die uiteindelijk nipt gewonnen werd door de kampioen uit Groningen: 2-3. De Apeldoornse ploeg van trainer Redbad Strikwerda zal vanavond dan ook alles geven om nu een topduel wel winnend af te sluiten.

Dan moet de huidige nummer vijf van de eredivisie wel afrekenen met de verrassing van het seizoen, nummer twee Sliedrecht Sport. Vorig seizoen wist Sliedrecht, toen nog topdivisionist, in eigen huis de Apeldoornse ploeg uit het bekertoernooi te gooien. In Omnisport zal Dynamo alles geven om dat niet weer te laten gebeuren. Beide teams hebben veel jonge spelers, het wordt weer een interessant duel.

Draisma Dynamo is in de eredivisie de enige ploeg die dit seizoen twee keer won van promovendus Sliedrecht Sport. Dat zal de gretige Zuid-Hollnde ploeg alleen maar extra motiveren om nu wel de klus te klaren en de felbegeerde finaleplek te veroveren. Diagonaal Rik van Solkema, nog maar 19 jaar, liet zondag tegen Lycurgus zien dat hij steeds bepalender wordt voor zijn ploeg. Dat zal hij vanavond weer willen tonen. 

Historisch

In Kampen wordt het een bijzondere avond, in de Reflexhal speelt lokale trots Zalsman Reflex in de halve finale tegen regerend landskampioen Abiant Lycurgus. De topdivisionist met veel ervaren spelers wil voor een grote stunt zorgen. De Groningse ploeg is gewaarschuwd, want Reflex schakelde al een eredivisie ploeg uit.

Foto: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn