Komende week is Apeldoorn het strijdtoneel van een 1-ster World Tour-toernooi. Van 9 t/m 12 september zullen internationale dames- en herenteams, waaronder 11 Nederlandse duo's, hun opwachting maken bij Apeldoorn Beach.

De beachvolleybaltoernooien van de FIVB kennen verschillende gradaties die uitgedrukt worden in sterren. De hoogst genoteerde toernooien krijgen vijf sterren, de laagst genoteerden één ster. Organisator Sportworx heeft, in samenwerking met de Nevobo, dit jaar twee 1-ster toernooien naar Nederland gehaald. Beide vinden plaats in de Gelderse volleybalmaand: aankomende week in Apeldoorn, van 16 t/m 19 september in Nijmegen.

De toernooien bieden teams met weinig punten de kans om zich omhoog te werken op de internationale ranking. Twaalf teams zijn op punten al geplaatst voor het hoofdtoernooi in Apeldoorn. Vier teams kunnen zich hier nog bij voegen middels twee gewonnen kwalificatiewedstrijden. Uiteraard zijn de Nederlandse teams ruimschoots vertegenwoordigd.

Heren
Bij de mannen zijn onze ogen onder meer gericht op Matthew Immers en Ruben Penninga. Zij zijn als tweede geplaatst, net onder de Russen Kramarenko/Hudyakov. Ook Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven zijn van de partij. Begin vorige maand schreven zij de titel tijdens het 1-ster toernooi in Sofia op hun naam, ze zullen er ongetwijfeld alles aan doen om ook nu op het podium te eindigen. Thijs Nijeboer/Leon Luini en Thijmen Heemskerk/Erik Nijland completeren de lijst voor het hoofdtoernooi. Siem Ooijman en Kyran Versteegen kunnen via de kwalificatie nog een vijfde plek voor Nederland in het hoofdtoernooi afdwingen. Zij krijgen daar onder andere concurrentie van het Franse duo Platre/Aye, die we nog kennen van de Eredivisie in Utrecht afgelopen zomer.

Dames
Ook bij de dames zijn er al vier teams geplaatst voor het hoofdtoernooi. De zussen Emma en Brecht Piersma wonnen eerder deze zomer zilver op een 1-ster toernooi in Portugal, kunnen zij daar deze week nog een medaille aan toevoegen? Esmee Priem/Iris Reinders, Nadine Everaert/Wies Bekhuis en Desy Poiesz/Eline Peeters zijn de overige Nederlandse teams in het hoofdtoernooi. Laatstgenoemden zullen hun debuut maken op de World Tour. In de kwalificatie gaan Anique Tavenier/Lynn van Mill en Rianne Stok/Julia Kee de strijd aan met 14 andere teams voor vier plekken in het hoofdtoernooi.

Tickets & meer info
Tickets zijn komende week niet nodig, de locatie is vrij te bezoeken. Meer info over het toernooi, het programma en de locatie vind je via onderstaande button.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×