De Twentse derby in de Eredivisie werd zondag beslist in het voordeel van Apollo 8. De Bornse ploeg won in vijf sets van Eurosped. Friso Sneek stijgt een plek op de ranglijst na hun ruime overwinning op het nog altijd puntloze ARBO Rotterdam/FAST.

Eurosped - Apollo 8
In Vroomshoop begon Eurosped het duel tegen Apollo 8 met een 4-0 voorsprong. De thuisploeg wist hun voorsprong verder uit te bouwen naar 14-7 en in de slotfase stonden er acht setpunten op het scorebord. Via Jette Kuipers werkte Apollo twee setpunten weg, maar bij de derde was het raak voor de thuisploeg: 25-18. In de twee daaropvolgende sets ging het gelijk op, maar beide keren was het Apollo 8 die aan het langste eind trok en zo op een 1-2 voorsprong kwam. In de vierde set liep Eurosped uit naar 15-10. Apollo 8 kwam knap terug tot 21-21, maar met vier opeenvolgende punten verlengde de thuisploeg de wedstrijd. In de allesbeslissende vijfde set lag het initiatief bij Apollo 8. Bij de wisseling van speelhelft had de Bornse ploeg een 2-8 voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen. Marije ten Brinke verzilverde uiteindelijk het derde matchpunt: 10-15.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Eurosped en Apollo 8 terug:

ARBO Rotterdam/FAST - Friso Sneek
ARBO Rotterdam/FAST kent een slechte start van het Eredivisieseizoen. De ploeg heeft een kleine selectie en een aantal blessures binnen het team en is na acht wedstrijden nog altijd puntloos. In het zondagse duel moesten ze dit keer hun meerdere erkennen in Friso Sneek. Alleen in de tweede set kon FAST goed meekomen, maar de andere twee sets gingen met ruime cijfers naar de uitploeg. Friso Sneek behoudt dankzij deze overwinning de aansluiting met de topploegen. Het team van trainer/coach Harry van der Brink heeft 15 punten uit acht wedstrijden en stijgt daarmee naar de vierde plek op de ranglijst.

Uitslagen
Eurosped - Apollo 8 2-3 (25-18, 24-26, 23-25, 25-21, 10-15)
ARBO Rotterdam/FAST - Friso Sneek 0-3 (15-25, 23-25, 17-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×