De vrouwen van Apollo 8 zijn terug aan de leiding van de Eredivisie, zij wonnen op bezoek in Capelle in iets meer dan een uur met 3-0 van Laudame Financials VCN. Doordat de wedstrijd van Sliedrecht Sport tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 niet doorging vanwege het op komst zijnde slechte weer, komt Apollo weer op een gelijk aantal wedstrijden met een punt meer. VC Sneek deed goede zaken door in eigen huis met 3-2 te winnen van Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Het Talentteam kwam in Ede terug van 0-2 om in vijf sets te winnen van FAST.

Laudame Financials VCN – Apollo 8 0-3 (13-25, 11-25, 14-25)
Er stond in Capelle geen maat op Apollo 8, de ploeg van de gebroeders Oosting was op elk vlak dominant. De servicedruk was hoog en in de aanval waren ze ongenaakbaar. De formatie van coach Ivo Munter kon zich niet onder de druk vandaan spelen en in iets meer dan een uur was het pleit beslecht.

Door de winst is Apollo 8 weer over Sliedrecht Sport heen gestapt naar de leiding van de Eredivisie. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen voor Apollo, volgende week zaterdag ontvangen ze VC Sneek als eerste. Daarna volgen nog uitwedstrijden tegen het Talentteam en FAST.

VC Sneek – Djopzz Regio Zwolle Volleybal 3-2 (28-30, 25-22, 17-25, 25-19, 15-8)
In Friesland stond de kraker van het weekend op het programma en de wedstrijd stelde zeker niet teleur voor de neutrale kijker. Een machtig mooie strijd werd uitgevochten op het scherp van de snede.

Twee keer kwam de bezoekende partij op voorsprong en in de vierde set was Regio Zwolle goed op weg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ze namen een 6-0 voorsprong, maar toen kwam de vechtmachine van VC Sneek opzetten. Bij 9-9 stonden ze er weer naast en stond aan het eind van die set zelfs een voorsprong van zes punten op het bord.

In de vijfde set nam Sneek bij 4-4 het initiatief. Op service van Jasmijn Akse werd de 11-7 uitgebouwd naar 14-7. Op het eerste matchpoint sloeg zij haar opslag in het net, maar op het tweede matchpoint was het middels een blok van Nienke Tromp wel raak. VC Sneek staat door de winst voorlopig bij de vier teams die zich voor de kampioenspoule kwalificeren.

Talentteam Papendal – FAST 3-2 (21-25, 20-25, 25-23, 25-23, 15-12)
De talenten van Avital Selinger kenden in de Van der Knaaphal in Ede een mooie comeback na een 2-0 achterstand. FAST begon sterk, onder leiding van Lara Hendricks, Lisan Simonsma en Veerle van den Heuvel liepen de vrouwen van Flamingo’s Activia in de eerste twee sets weg.

In de derde set kwam Annika de Goede sterk opzetten voor de talenten, zij maakte maar liefst acht punten. Met minimaal verschil kwam het Talentteam een setje terug. Ook in de vierde set konden ze bij de stand 23-23 doordrukken. In de vijfde set werd op service van Annika de Goede het matchpoint afgedwongen, Sanne Wagener was degene die met een killblock de winst binnenhaalde voor Talentteam Papendal.