Apollo 8 schrijft historie met halen van bekerfinale

Apollo 8 schrijft historie met halen van bekerfinale

Het dak van de sporthal ging er woensdagavond af in Borne door een ware vreugde explosie. Na een spectaculaire halve finale in de nationale beker wonnen de volleybalsters van Apollo 8 met 3-2 (25-21, 25-27, 25-19, 20-25, 15-13) van Springendal Set-Up'65 en daarmee schreef de ploeg geschiedenis. Voor het eerst in de clubhistorie staat Apollo 8 in de bekerfinale en dat in het seizoen waarin de club het 50-jarig jubileum viert.

Na zeven nederlagen op rij voor Apollo 8 in de eredivisie was de opluchting en de blijdschap groot na de winst op streekgenoot Springendal Set-Up'65. Het behalen van de halve finale was al een knappe prestatie voor de promovendus in de eredivisie, maar ze wilden meer. De speelsters gingen maar met 1 doel het veld in: vechten voor de finale. In de volgepakte sporthal De Veste werd het een prachtig volleybalgevecht vol lange punten, prachtige reddingen, rare fouten door de spanning en veel emotie.

De start was voor de thuisploeg, met goed spel wist de formatie van trainers Bart en Thijs Oosting het publiek te verblijden: 25-21. Maar in de tweede set wist Springendal Set-Up'65 meer grip te krijgen op het spel en nam een mooie voorsprong. Toch knokte Apollo voor het fanatieke publiek terug en dat zorgde voor meer spanning. Het ging vanaf 20-20 weer gelijk op, uiteindelijk sloeg Set-Up’65 toe: 25-27.

Ondanks dat de tweede set verloren ging, was het goede gevoel terug bij Apollo 8 na de comeback in de tweede set. De ploeg ging fanatiek verder en vocht keihard voor elk punt. Het Bornse team stond continu op voorsprong en de gasten uit Ootmarsum hadden geen antwoord op de vechtlust van de thuisploeg, het werd 25-19. 

Alles of niets dus voor Springendal Set-Up'65 in set vier en dat was een instelling die goed uitpakte. Dankzij een sterke servicereeks aan het eind van Kiki von Piekartz werd het 20-25 en dus volgde er een allesbeslissende vijfde set. Het werd qua spelverloop een bizarre vijfde set. Thuisploeg Apollo 8 ging fel van start en denderde over Set-Up'65 heen. 

Comeback

Bij de ploeg uit Ootmarsum liep het vooral passend totaal niet. Dat leverde een hele ruime marge op: 10-4. Maar trainer Lesley de Jonge wist in zijn time-outs de dames van Set-Up'65 optimaal te motiveren en er volgde een bizarre comeback. Via 12-5 en 13-7 werd het plots 14-13 dankzij ijzersterk serverend werk en de spanning speelde duidelijk ook parten. Toch ging de finaleplek naar de thuisploeg nadat Ilse Oude Luttikhuis in het net serveerde: 15-13 voor Apollo 8.

Trainer Thijs Oosting straalde van trots na de gewonnen halve finale. “Onze meiden hebben daadwerkelijk alles gegeven in deze bizarre wedstrijd. Wat een strijd! Het is zo gaaf om voor het fanatische publiek deze te winnen. Op naar de finale!” 

Apollo gaat op zondag 17 februari in de bekerfinale in Zwolle strijden tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Sliedrecht Sport en Eurosped, die staat donderdagavond op het programma.

Foto: Rudy van 't Rood

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×