Vanmiddag plaatste Apollo 8 zich voor de finale om het landskampioenschap. De ploeg uit Borne wist een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. In de best-of-three finalereeks om de landstitel nemen ze het op tegen titelhouder Sliedrecht Sport.

Vrouwen
In de tweede halve finale had Apollo 8 genoeg aan twee sets om zich te plaatsen voor de finale, maar het was Djopzz Regio Zwolle Volleybal die na twee sets op een 2-0 voorsprong stond. Apollo 8 herpakte zich op tijd in de derde set, waarin de ploeg al snel uitliep naar 8-2. Aan het eind van de set stonden er maar liefst twaalf setpunten op het scorebord. Daarvan wist de ploeg uit Zwolle er vier weg te spelen, maar bij het vijfde setpunt was het raak voor Apollo 8. In de vierde set ging het tot 14-14 gelijk op, maar dankzij een sterke servicereeks van Rianne Vos (met daarin twee aces) liep de Bornse ploeg uit naar 19-14. Bij een stand van 24-19 sloeg Tess de Vries haar ploeg naar de finale. De vijfde set was een formaliteit en werd met 15-12 gewonnen door Apollo 8. In de best-of-three serie om het landskampioenschap neemt de ploeg het op tegen Sliedrecht Sport. De eerste wedstrijd wordt op dinsdag 3 mei gespeeld.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Apollo 8 en Djopzz Regio Zwolle Volleybal terug.

Uitslag
Apollo 8 – Djopzz Regio Zwolle Volleybal 3-2 (22-25, 22-25, 25-16, 25-19,15-12)

Mannen
In Linne begonnen de mannen van Numidia TopVolleybal Limburg sterk aan de wedstrijd tegen directe concurrent Simplex SSS. De Limburgse ploeg nam al snel een voorsprong van zeven punten (10-3) en gaf die niet meer weg: met 25-18 ging de eerste set naar de thuisploeg. In de tweede set kon Simplex SSS beter meekomen, maar in de slotfase keek de ploeg bij een stand van 24-20 wederom tegen een reeks setpunten aan. Drie van de vier setpunten werden weggespeeld, maar het laatste setpunt werd verzilverd door de Limburgse ploeg. Met overtuigende cijfers (25-16) ging de derde set en daarmee de overwinning naar Numidia TopVolleybal Limburg. Het team staat nu bovenaan de ranglijst in de B-poule met 24 punten uit acht wedstrijden.