Apollo Mill wint eerste Dirk Kuyt Foundation Cup

Apollo Mill wint eerste Dirk Kuyt Foundation Cup

Met lokale club VCV als uitstekend gastheer, werd vanmiddag in Veenendaal gestreden om de Dirk Kuyt Foundation Cup, de allereerste Nationale Beker Zitvolleybal in de vaderlandse geschiedenis. Regerend landskampioen BVC Holyoke bereikte ook deze finale, waar het Apollo Mill, nog zo’n topploeg uit de Eredivisie, trof. In de poulefase vandaag was Holyoke nog te sterk, maar na een spannende derde set ging de DKF Cup uiteindelijk naar de finalist uit Mill: 2-1 (25-16, 20-15 en 16-14). Dat de kersverse cuphouder ook nog werd uitgeroepen tot het meest sportieve team in de zitvolleybal Eredivisie, was een mooie kerst op de taart.

Brons voor VC Allvo
In twee gelote poules van in totaal zeven teams begon de middag. Naast Apollo en Holyoke wisten ook VC Allvo uit Almere en Volley Tilburg door te dringen tot de halve finales. Het brons ging uiteindelijk naar het team uit Almere.

Eindklassement DKF Cup 2019

1   Apollo  Mill 
2   BVC Holyoke
3   VC Allvo 1
4   Volley Tilburg
5   ZVH
6   Spaarnestad
7   VC Allvo 2

NK Jeugd Zitvolleybal 2019
Voorafgaand aan de DKF Cup was sporthal West het strijdtoneel voor de open strijd om de landstitel voor zitvolleybal jeugdteams. Voor de tweede keer; in 2015 werd Volley Tilburg Nederlands kampioen. Dit jaar streden twee teams van Scylla (Wageningen), Spaarnestad (Haarlem), Limes (Vleuten) en gastvereniging VCV om de titel in de categorie t/m 12 jaar. Alle deelnemers speelden een keer tegen elkaar, waarna Spaarnestad vandaag de sterkste bleek. VCV werd tweede, het brons was voor Scylla 2.

1  Spaarnestad
2  VCV
3  Scylla 2
4  Limes
5  Scylla 1

20190420 Nk Jeugd Zit Winnaar

Dirk Kuyt Foundation Cup
De Dirk Kuyt Foundation is al jaren trouw partner van het Nederlandse zitvolleybal. Dit jaar ondersteunen ze het nationaal bekertoernooi zitvolleybal, dat voor de gelegenheid werd omgedoopt tot Dirk Kuyt Foundation Cup.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×