Op het EK voor jeugdteams onder de 20 jaar in Brno, Tsjechië is Nederland met het maximum aantal spelers vertegenwoordigd. Bij de mannen zullen de duo’s Rik Damen/Sam van der Loo en Quinten Groenewold/Mees Sengers, in het vrouwentoernooi verdedigen Nadine Everaert/Wies Bekhuis en Brecht Piersma/Desy Poiesz de Nederlandse kleuren.

Dit EK is mogelijk het enige evenement voor jeugdspelers dat dit jaar zal plaatsvinden. Tsjechië is een laag-risico-land voor Corona en derhalve toegankelijk voor Nederland. Anders ligt dit voor het EK u18 in Turkije. Dit land staat op code oranje waardoor de Nevobo zich genoodzaakt zag zich van dit evenement te moeten terugtrekken. De Corona (voorzorg)maatregelen zijn erg streng op het EK u20, waardoor alle spelers ook kort voor het evenement moesten worden getest.

Nederland is bij de mannen met Damen en Van der Loo als tweede gerangschikt, Groenewold/Sengers staat als 27e in het hoofdtoernooi. De Zweden Hellvig/Ahman, die onlangs nog het 1-ster toernooi van Montpellier wisten de winnen en de regerend jeugd olympisch kampioenen zijn, zijn de grootste concurrenten. Zij zullen niet voor minder dan goud naar Tsjechië zijn gekomen.

Everaert/Bekhuis vangt het toernooi ook als tweede geplaatst aan, Piersma en Poiesz zijn de 32e van de plaatsingslijst.

Damen en Van der Loo hebben hun eerste partij inmiddels gewonnen, ze versloegen het Tsjechisch team Benes/Trousil met 2-0 (21-19, 21-19). Nadine Everaert en Wies Bekhuis zijn sterk begonnen, zij wonnen ook met 2-0 (21-6, 21-9). Het toernooi is via de website van de Europese volleybalbond CEV te volgen met livescores.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×