DELA EK Beach

Beachvolleybal Belgen hopen op steun uit eigen land tijdens EK

Regelmatig is het Belgische beachvolleybalduo Dries Koekelkoren en Tom van Walle te vinden op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Hier trainen zij dan samen met Beach Team Nederland. Aankomende zomer hoopt het duo ook weer te spelen op de Sportcampus, tijdens het finaleweekend van het DELA EK Beachvolleybal wat in Den Haag gehouden wordt.

‘’Op maandag en dinsdag komen wij altijd naar het Zuiderpark in Den Haag. En dan spelen we tegen Nederlandse teams. In België zijn we het enige beachvolleybalteam, dus komen we hierheen om oefenpotjes te spelen tegen de Nederlanders. Het is maar een paar uurtjes rijden, dus prima te doen.” aldus Koekelkoren.

Doelstelling
De Belgen die vorig jaar vierde zijn geworden op het EK Beachvolleybal, nadat ze de strijd om brons verloren van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, hopen ook dit jaar weer mee te doen in de top. Van Walle: ‘’Wij hopen natuurlijk dat we het goed gaan doen, hoe goed is nu nog moeilijk te zeggen. Dat hangt een beetje af van de loting. Maar we hopen toch zeker de top 5 te halen.’’ Op 1 juni, wanneer de loting plaatsvindt in Utrecht, weet het Belgisch duo tegen wie zij moeten spelen.

Favorieten
Het Italiaanse team Nicolai/Lupo, regerend Europees kampioen, wordt door Koekelkoren en van Walle als grote favoriet gezien. Ook noemen ze de Nederlandse teams als grote kanshebbers: ‘’Die zullen voor het thuispubliek echt wel willen pieken.’’ De Letten worden gezien als gevaarlijke outsiders: ‘’Die kunnen net altijd iets meer. En zeker Samoilovs, die geniet van de aandacht en dan kan hij helemaal los gaan.’’ 

Steun
Het Belgische duo, dat momenteel actief is op de FIVB World Tour Beachvolleybal in China, hoopt deze zomer veel steun te krijgen van publiek uit eigen land: ‘’Het is maar eventjes rijden vanuit Antwerpen dus we hopen dat er heel veel Belgische teams, beachvolleyballers en beachvolleybalfans naar Den Haag of naar één van de andere locaties komen.’’

Wil jij deze mannen komen aanmoedigen? Koop dan nu hier je tickets voor het EK Beachvolleybal.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×