Beachvolleybal Team Nederland

Beachvolleyballer Tom van Steenis enkele maanden uit de roulatie

Beachvolleyballer Tom van Steenis van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zal enkele maanden niet in actie komen. Bij de 2.03 meter lange blokkeerder werd een verwijde slagader in zijn schouder ontdekt waar hij inmiddels aan is geopereerd. Van Steenis hoopt over drie maanden weer wedstrijdfit te zijn.

Enige tijd geleden kreeg de talentvolle beachvolleyballer last van stijve vingers en vingerkootjes. Dankzij alert optreden van de medische staf van BTN werd duidelijk dat het een aneurysma in de slagader in de schouder betrof. Van Steenis is vorige week geopereerd en moet nu drie maanden herstellen.

“Dat ik nu drie maanden niets kan doen is voor mij persoonlijk een grote domper”, vertelt Van Steenis. “Al ben ik wel blij dat het aneurysma tijdig is opgespoord. Ik hoop snel weer fit te worden en ik denk dat het reëel is dat ik eind augustus kan deelnemen aan het DELA NK Beachvolleybal.”

Tom van Steenis vormt binnen BTN een team met Ruben Penninga. Met wie Penninga de komende maanden gaat samenspelen wordt binnenkort duidelijk.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×