DELA EK Beach

Beachvolleyballers gaan ‘Back to School’

In aanloop naar het DELA EK Beachvolleybal​ en het WK Zitvolleybal​ hebben meerdere toppers een basisschool bezocht in het kader van het project ‘Back to School’. De spelers vertelden over hun ervaringen als topsporter en gaven daarna een beachvolleybalclinic. Honderden kinderen kwamen zo in aanraking met beachvolleybal.

Beachvolleyballers Alexander Brouwer, Madelein Meppelink, Sanne Keizer, Jolien Sinnema en Laura bloem bezochten scholen in Den Haag, Utrecht en Apeldoorn. Ook de zitvolleyballers gingen Back to School. Verschillende dames uit de Nederlandse selectie brachten een bezoekje aan de groepen 8 van basisschool Het Landje in Rotterdam en de Toermalijn in Arnhem. ‘’Wij gaan terug naar de basisschool waar voor ons dat eerste gevoel, die kennismaking met sport in de gymzaaltjes ook begonnen is. Naast het vertellen van in dit geval mijn verhaal, gaat het ook over algemene normen en waarden zoals respect voor elkaar hebben en samenwerken’’, aldus Alexander Brouwer die een bezoekje bracht aan basisschool Het Startpunt in Den Haag.

Back to School is onderdeel van de promotiecampagne ‘Join Volleybal’. Join Volleybal brengt de Nevobo, in nauwe samenwerking met verenigingen, gemeenten, scholen en andere volleybalaanbieders bijna 150.000 mensen in aanraking met volleybal. Zo gaan bekende volleybalnamen het land in om clinics en presentaties te verzorgen, rijdt een unieke volleybalpromotiebus met gave volleybalattracties door het land en zijn er subsidies beschikbaar voor de organisatie van clinics en (open) toernooien door verenigingen, scholen en andere volleybalaanbieders met als doel het volleybalvirus in Nederland te verspreiden.

De spelers blikten met de kinderen ook vooruit op het DELA EK Beachvolleybal wat van 15 tot en met 22 juli in Nederland plaatsvindt. Alexander Brouwer: ‘’Ik hoop natuurlijk dat het weer echt een volleybalfeest wordt door heel Nederland. Het zou natuurlijk te gek zijn als vanaf zo vroeg mogelijk de tribunes helemaal vol zitten.’’

Wil jij ook naar het DELA EK BeachvolleybalBestel dan snel je tickets!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×