De wereldvolleybalbond FIVB heeft aangekondigd dat het internationale beachvolleybal terugkeert met een World Tour 4-sterrentoernooi voor mannen en vrouwen in Doha, Qatar van 8 tot en met 12 maart 2021.

Het viersterrenevenement markeert de start van de FIVB Beach Volleyball World Tour van 2021 en laat enkele van 's werelds beste beachvolleyballers strijden om een ​​totaal prijzengeld van 300.000 Amerikaanse dollars. Het evenement zal ook dienen als een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 en er zijn 400 Olympische rankingpunten voor de uiteindelijke kampioenen van de zogeheten Katara Cup. Het is voor het eerst dat er een toernooi voor zowel mannen als vrouwen wordt georganiseerd op de World Tour in Qatar.

Strikte protocollen
De FIVB en Qatar Volleyball Association (QVA) hebben nauw samengewerkt om strikte gezondheidsprotocollen te ontwikkelen die tijdens de wedstrijd zullen worden geïmplementeerd om de gezondheid en het welzijn van alle betrokkenen te waarborgen. Met name de hele wedstrijd, inclusief alle wedstrijdlocaties, trainingsfaciliteiten en het hotel, wordt gehouden in een bubbel.

Spelers en speelsters zullen zowel voorafgaand aan de reis als bij aankomst moeten worden getest voordat ze zich in de toernooibubbel mogen begeven. Hoewel Qatar momenteel een quarantaineperiode heeft voor bezoekers, krijgen deelnemende atleten en officials speciale toestemming als de bovengenoemde protocollen worden gerespecteerd.

Het mannentoernooi in Doha was het laatste grote evenement dat doorging voordat de kalender werd verstoord door de COVID-19-pandemie. Zowel Brouwer/Meeuwsen als Varenhorst/Van der Velde behaalde in Qatar de negende plaats. Jasper Bouter en Ruben Penninga eindigden op de 25e plaats. In 2018 wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de vierde editie van het toernooi in Doha. Madelein Meppelink reageert verheugd op de herstart van het internationale beachvolleybalseizoen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×