De eerste halve finalist van het nationale bekertoernooi is bekend. De vrouwen van VC Sneek wonnen gisteravond met 1-3 op bezoek bij topdivisionist Alterno 2. De bekerhouder is daardoor al zeker van een plek bij de laatste vier. In de week van 20 december worden de andere kwartfinales gespeeld.

VC Sneek, de bekerhouder, kwam gisteren al in actie in de kwartfinale van de beker. Daarin ging de Friese ploeg op bezoek bij Alterno 2, een niet te onderschatten topdivisionist. De Apeldoornse ploeg schakelde in de vorige rond al een eredivisionist uit, toen was Regio Zwolle Volleybal de pineut.

In Apeldoorn begon Sneek niet goed, of was het juist de thuisploeg die extreem sterk van start ging? Alterno nam zowel in de eerste als in de tweede set een voorsprong van 6-2, maar VC Sneek toonde veerkracht en kwam met sterk serveren en een goede side-out terug.

Sneek nam in beide sets de voorsprong over en denderde vervolgens hard door. De bekerhouder won met 19-25 en 16-25. Maar in de derde set wist Alterno zich terug te knokken in de wedstrijd. De ploeg gaf alles om er weer een strijd van te maken en bij Sneek liep de service veel minder. Alterno won de set dan ook met 25-19.

Maar in de vierde set liet Sneek weer zien waarom ze regerend bekerhouder zijn. De ploeg haalde weer het eigen niveau en legde veel druk bij de topdivisionist. Dat leverde een duidelijk verschil op: 12-25. Sneek is daarmee de eerste halve finalist in de nationale beker. De overige duels worden pas in de week van 20 december gespeeld.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn