Belangrijk duel in degradatiestrijd: VoCASA - Zaanstad

Belangrijk duel in degradatiestrijd: VoCASA - Zaanstad

In de Eredivisie heren staat er een degradatiekraker op het programma in de doordeweekse speelronde. In Nijmegen staan vanavond VoCASA, de huidige nummer 9 van de ranglijst, en hekkensluiter Zaanstad tegenover elkaar. Kan Zaanstad een overwinning boeken en weer de aansluiting vinden of slaat VoCASA een gat?

Zaanstad zal in elk geval vol vertrouwen naar Nijmegen reizen vandaag. De hekkensluiter van de Eredivisie wist in de eerste competitiewedstrijd van 2020 te verrassen tegen Sliedrecht Sport. In die wedstrijd pakte Zaanstad een punt, het werd 2-3 in eigen huis, en daardoor kroop het weer iets dichterbij VoCASA.

De twee teams hebben voor deze wedstrijd allebei 6 punten gepakt, maar Zaanstad speelde al wel een wedstrijd meer. Als VoCASA in eigen huis de volle buit pakt, delen ze dus een eerste klap uit in de degradatiestrijd en wordt het voor Zaanstad heel lastig om nog de laatste plek te verlaten.

VoCASA kan ook omhoog kijken, want als de ploeg vanavond drie punten pakt, gaat het over Advisie/SSS heen en stijgt het naar plek 8. Dan is ook het verschil met de nummers 6 en 7 kleiner en kan de ploeg uit Nijmegen mogelijk de degradatiestrijd ontlopen. 

Een hele interessante wedstrijd dus op woensdagavond in Nijmegen, het is voor beide ploegen 'do or die'. Overigens staat er in de doordeweekse speelronde nog een kraker op her programma, die niet om de onderste plek gaat maar juist om de koppositie. Vrijdag gaat koploper Draisma Dynamo op bezoek bij nummer 2 SAMEN.Lycurgus in Groningen.

Programma doordeweekse speelronde Eredivisie heren:

Woensdag:
VoCASA - Zaanstad
Active Living Orion - SV Land Taurus 

Vrijdag:
SAMEN.Lycurgus - Draisma Dynamo 

Foto: nul412.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×