België heeft donderdagmiddag gewonnen van Nederland in de tweede en laatste oefenwedstrijd van deze week tussen beide landen. De Yellow Tigers waren in Beveren met 3-2 te sterk voor Oranje. Woensdag won Nederland in Sliedrecht op haar beurt juist met 3-2 van België.

Bondscoach Avital Selinger begon in Beveren met het volgende zevental: Sarah van Aalen (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Jolien Knollema en Marrit Jasper (passer/lopers), Juliet Lohuis en Indy Baijens (middens) en Florien Reesink.

Laura de Zwart en Eline Timmerman vervingen de middenas vanaf de derde set. Elles Dambrink verving Celeste Plak in de vierde en vijfde set. Fleur Savelkoel en Iris Vos vielen in op de passer/loper positie. Spelverdeelster Kim Klein Lankhorst, die woensdag in Sliedrecht haar debuut maakte, viel kortstondig in voor Van Aalen. Myrthe Schoot was vandaag de enige speelster die niet in actie kwam.

Celeste Plak werd topscorer aan Nederlandse zijde met 18 punten, en een uitstekend 60% scoringspercentage. Laura de Zwart noteerde donderdag drie aces.

De oefeninterland tegen België in Beveren was de laatste voordat Oranje maandag vertrekt naar de eerste ronde van de Volleyball Nations League in Ankara.

Uitslag donderdag:

België – Nederland 3-2 (25-19, 17-25, 25-19, 22-25, 10-15)

Bekijk hier de wedstrijd terug:

Foto: Brian Cleton

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×