Taurus heeft de vierde plaats overgenomen van VoCASA, dat door een positief geteste speler niet in actie kon komen. Op bezoek bij Talentteam Papendal had de ploeg uit Houten 1 set waarin niets leek te lukken, maar werden wel de drie punten veiliggesteld. Ook Bielderman Koetsier/SSS pakte de volle mep, zij versloegen ComputerPlan VCN. Sliedrecht Sport kwam tegen RECO ZVH 2-0 achter, maar vocht zich terug en wist in vijf sets te winnen.

Op deze zaterdag werden er drie wedstrijden gespeeld. Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus speelden deze speelronde reeds op 1 januari, het treffen tussen Active Living Orion en VoCASA kon niet doorgaan, negen spelers van de ploeg uit Nijmegen moesten in quarantaine nadat een van hen positief had getest op corona.

Bielderman Koetsier/SSS – ComputerPlan VCN 3-0 (25-19, 25-22, 25-20)
De mannen van Bielderman Koetsier/SSS zijn de laatste weken aan een opmars bezig. Twee weken geleden stonden ze nog op de laatste plaats, nu dingen ze prominent mee naar een plek in de kampioenspoule. Ze wonnen achtereenvolgens van VoCASA en Taurus, dwongen bijna een vijfde set af tegen koploper Draisma Dynamo en versloegen zaterdagmiddag ComputerPlan VCN met 3-0.

In de eigen sporthal De Meerwaarde in Barneveld heerste SSS vrijwel de gehele wedstrijd. Slechts zes keer kon VCN een voorsprong van maximaal twee punten genieten. Onder aanvoering van Robin Boekhoudt en Cas Abraham pakte SSS de derde winst van het seizoen. Zondagmiddag speelt de Green Army nogmaals. Bij winst in drie of vier sets nemen ze de vierde plaats over van Taurus.

Talentteam Papendal – Taurus 1-3 (22-25, 25-15, 21-25, 17-25)
Taurus staat na de 3-1 winst van zaterdag op de vierde plaats met 12 punten uit 8 wedstrijden. In Ede pakte Taurus de voorsprong, maar was daarna het spoor even bijster. Het Talentteam nam een 6-0 voorsprong en had bij 20-6 de grootste marge. Ze trokken met 25-15 de set naar zich toe.

Aan het eind van die tweede set manifesteerde Taurus zich al meer en dat trokken ze door in de derde en vierde set. Na 19-19 in de derde set heeft Taurus de leiding ook niet meer afgestaan. Taurus sluit volgende week de reguliere competitie af tegen Sliedrecht Sport, dat op de vijfde plaats staat. Het kan wel eens een kraker worden die bepaalt wie zich als laatste mag aansluiten in de kampioenspoule.

RECO ZVH – Sliedrecht Sport 2-3 (25-19, 25-19, 23-25, 18-25, 8-15)
In alweer de vierde vijfsetter van het seizoen wist Sliedrecht Sport een achterstand van 2-0 tegen RECO ZVH goed te maken. In de eerste twee sets had ZVH halverwege de set het initiatief genomen en niet meer afgestaan. In de derde kwam de ommekeer. Passer/lopers Bart Yark en topscorer Tom Koops namen de ploeg op sleeptouw en leidden Sliedrecht naar de vierde zege in deze competitie.

De achterstand in op Taurus in de strijd om de vierde plaats is nu opgelopen tot 2 punten. Volgende week moet er in drie of vier sets van het team uit Houten gewonnen worden om hen op de ranglijst te kunnen passeren. Of dat voldoende voor plaatsing voor de kampioenspoule is, moet blijken. Zowel VoCASA als Bielderman Koetsier/SSS heeft minder verliespunten dan Sliedrecht.

Inhaalwedstrijden
Zondagmiddag om 14.30 uur staat de wedstrijd tussen Talentteam Papendal en Bielderman Koetsier/SSS nog op het programma, woensdag spelen Active Living Orion en ComputerPlan VCN tegen elkaar. De ranglijst kan dan weer volledig overhoopgegooid worden. Bekijk hier de actuele stand.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×