Een tweede keer winnen binnen 24 uur zat er zondagmiddag voor Bielderman Koetsier/SSS niet in. In de strijd om plaatsing voor de kampioenspoule hebben de mannen uit Barneveld twee dure punten laten liggen in Ede. Talentteam Papendal was met 3-2 te sterk. Bielderman Koetsier/SSS heeft plaatsing voor de Top-4 nu niet meer in eigen hand.

Talentteam Papendal – Bielderman Koetsier/SSS 3-2 (25-22, 22-25, 26-28, 25-21, 15-10)
Op zaterdag had SSS nog met 3-0 gewonnen van ComputerPlan VCN, de drie benodigde punten voor het bereiken van de kampioenspoule waren zeer welkom. De uitgangspositie voor de wedstrijd op zondag was dat als SSS drie punten mee zou nemen uit Ede, zij de vierde plaats over zouden nemen van Taurus op basis van een beter setquotiënt.

Met een goed presterende Alex Meijs in de eerste set leek SSS op weg naar de setwinst, maar vanaf 17-17 nam het Talentteam het initiatief over. Het werd 25-22 en SSS werd gedwongen een achterstand weg te werken. Dat lukte de twee sets daarna onder aanvoering van diagonaal Job Groenendaal en aanvoerder Cas Abraham, zij zorgden ervoor dat SSS een voorsprong van 2-1 kon nemen.

Martijn Brilhuis was aan de zijde van Talentteam Papendal wederom in goede vorm, na de 24 punten van zaterdag tegen Taurus wist hij die zondag zelfs te overtreffen met 28 punten. Yannick Bak en Jasper Wijkstra zetten SSS vanaf de linkerkant onder druk. De stand werd met 25-21 gelijkgetrokken.

In de vijfde was Bielderman Koetsier/SSS de bovenliggende partij tot bij de stand van 9-10 in het nadeel van de talenten Yannick Bak ging serveren. Hij begon met een ace en daarna konden Mathijs Apine en Martijn Brilhuis met killblocks de stand op 12-10 brengen. Met Bak nog aan service wist SSS geen gat in de defensie te vinden. Tweemaal een score van Brilhuis zette Talentteam Papendal op matchpoint, Mathijs Apine benutte dat bij de eerste poging.

Vijfde plaats
Ondanks het verlies is Bielderman Koetsier/SSS een plekje gestegen op de ranglijst, ze staan nu vijfde met een gelijk aantal punten als Sliedrecht Sport (10 uit 8 wedstrijden). Twee punten achter Taurus dat op de vierde plaats staat. VoCASA heeft op dit moment nog twee wedstrijden te spelen, zij kunnen op gelijke hoogte komen met Taurus, maar spelen nog wel tegen koploper Draisma Dynamo en de nummer 3 Active Living Orion. Het lijkt erop dat Taurus de meeste kans maakt op de kampioenspoule als zij zaterdag uit van Sliedrecht Sport weten te winnen.

Woensdag
Aanstaande woensdag staat de inhaalwedstrijd tussen Active Living Orion en ComputerPlan VCN op het programma. Bij winst in 3 of 4 sets is Orion zeker van de derde plaats en daarmee van de kampioenspoule.

Active Living Orion moet nog een inhaalwedstrijd spelen, dit weekend kon het treffen met VoCASA niet doorgaan vanwege een positieve test bij de ploeg uit Nijmegen, die ervoor zorgde dat een groot deel van de selectie in quarantaine moest. Het is nog onduidelijk wanneer die wedstrijd kan worden gespeeld.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×