Op het NK Beach Indoor Aalsmeer 2018 staat er zondag een bijzondere wedstrijd op het programma. In de halve finale van de dames staat Joy Stubbe voor het eerst in haar carrière tegenover haar jongere zusje Puk. Welke Stubbe gaat in de finale strijden voor de Nederlandse titel? In Aalsmeer gaat dat zondagmiddag duidelijk worden.

Joy Stubbe en haar partner Marleen van Iersel zijn de grote favoriet voor de Nederlandse titel, maar moeten dat zondag nog wel waarmaken. De dag start voor de dames met halve finales, daarin treft Joy haar jongere zusje Puk. 

Puk Stubbe en Emma Piersma, talenten van Beachvolleybal Team Nederland, schakelden zaterdagavond in de kwartfinale verrassend een ervaren duo uit. Ze wonnen namelijk met 2-0 (21-18 en 21-18) van Mered de Vries en Quirine Oosterveld.

In de halve finale staan de BTN-talenten tegenover Stubbe en Van Iersel. De grote favoriet in Aalsmeer won zaterdagavond in de kwartfinale op zeer overtuigende wijze van de jonge speelsters Nadine Everaert en Esmee Priem van Irene Beach. Het werd 21-10 en 21-10 voor Stubbe/Van Iersel. 

Daarmee was het een feit: zondag staan Joy en Puk voor het eerst tegenover elkaar. Een zussenstrijd in de halve finale van het NK Beach Indoor. Nog een mooi detail: vader John Stubbe is de presentator van het evenement en mag dus beide dochters aankondigen.

Bij de mannen deed het favoriete team, Brouwer/Meeuwsen, ook wat het moest doen: winnen. Door een blessure bij een tegenstander hoefden ze zelfs maar 1 keer in actie te komen, ze zullen op zondag extra gretig zijn om drie partijen winnend af te sluiten en bovenaan het podium te staan. Ook Jasper Bouter en local hero Sven Vismans wonnen hun duels en staan zondagochtend in de kwartfinale.

Verrassend genoeg staan ook Bram Ronnes en Pieter Glerum in de kwartfinale, het duo kreeg een wildcard van de organisatie en liet wederom zien dat ze die niet voor niets kregen. Ze staan zondagochtend tegenover Brouwer en Meeuwsen, kunnen de routiniers het de BTN-heren lastig maken? Kom kijken in The Beach in Aalsmeer!

Programma zondag 23 december:

Kwartfinales heren
10.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Ronnes/Glerum
10.00 uur: Feldkamp/Nijland - Haanappel/Damen
11.00 uur: Blom/Penninga - Van Wijk/Haanappel
11.00 uur: Bouter/Vismans - Van Gilst/Agterberg

Halve finales dames:
12.00 uur: Piersma/Stubbe - Stubbe/Van Iersel
13.00 uur: Schoon/Van Driel - Van Gestel/Wesselink

14.00 en 15.00 uur: Halve finales heren

16.00 uur: Finale dames

17.00 uur: Finale heren

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn