Laura Bloem en Jolien Sinnema hebben zich op het 4-sterren toernooi van Itapema geplaatst voor het hoofdtoernooi. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen in de kwalificatie van het FIVB World Tour evenement met 2-1 van Japan. Er starten donderdag vijf Nederlandse teams in de poulefase.

Op het 4-sterren toernooi van Xiamen wisten Laura Bloem en Jolien Sinnema zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi, ze waren dan ook zeer gretig om nu wel de poulefase te bereiken. In het Braziliaanse Itapema hoefden ze in de eerste ronde van de kwalificatie niet in actie te komen.

In de tweede en beslissende ronde van het kwalificatietoernooi stonden Bloem en Sinnema vanmiddag tegenover het Japanse duo Chiyo-Sakaguchi. Dat leverde een hele spannende wedstrijd op. In de eerste set wisten de BTN-dames op het cruciale moment toe te slaan en met 21-19 te winnen.

Maar in de tweede set ging Japan sterker spelen en kwamen Bloem en Sinnema lastiger tot scoren. Het werd daardoor 17-21 en 1-1. In de allesbeslissende derde set stonden de BTN-dames er weer en met overtuigend spel werd er met 15-8 gewonnen en daarmee was plaatsing een feit.

Vanaf donderdag strijden Bloem en Sinnema verder in het hoofdtoernooi van Itapema. Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink, Joy Stubbe en Marleen van Iersel, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde komen in actie in de poulefase.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn